Roman schrijven

Een complete online schrijfcursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een pakkende, spannende of ontroerende roman te schrijven. In de cursus leer je hoe een verhaal in elkaar steekt en hoe je levensechte personages bedenkt en je wordt stap voor stap geholpen bij het waarmaken van je schrijfdroom: je eigen roman. Op de schrijfopdrachten ontvang je feedback zodat je direct een grote stap verder komt bij het schrijven van je eigen roman.

Tijdens deze cursus werk je vanaf de eerste les aan je eigen verhaal. Aan het eind van de cursus heb je het begin klaar, je hebt gedegen feedback van een van onze schrijfdocenten gekregen en je weet hoe je verder kunt schrijven.

Roman schrijven – beginners

.

Hoe zien de lessen eruit?

In deze cursus leer je hoe je een stevige basis legt voor je roman, aan de hand van de drie hoofdpijlers: plot, personages en locatie.

Bouw een plot
Een roman kun je op verschillende manieren opbouwen, welke vormen zijn er? Maak een krachtige start met je eigen roman.

Hoe verzin je interessante personages?
Een roman draait om de drijfveren van personages. Hoe bedenk je een hoofdpersonage van wie je lezers gaat houden?

Waar speelt het verhaal zich af?
Hoe zorg je ervoor dat je verhaal beeldend geschreven is?

Kort verhaal en een roman?
Wat is het verschil? Hoe maak je van een kort verhaal een roman? Waarin verschilt de opbouw? En is elk kort verhaal om te schrijven naar een roman?

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven goed in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Tijdens alle lessen schrijf je aan je eigen roman. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan. Voor deze cursus mag je maar liefst drie schrijfopdrachten insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je niet alleen een krachtige start gemaakt met het schrijven van je roman, je hebt ook feedback gekregen op andere onderdelen die van jouw verhaal een prachtige roman maken

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Tijdsduur en kosten

schrijfcursus roman schrijven

Online cursus met feedback

.

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: je kunt elk moment beginnen

Kosten: € 345 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma, Heleen van den Hoven of Marijke Vos

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

roman schrijfcursus

Zelfde online cursus zonder feedback

.

Kosten: € 195 (hier komt geen btw meer bij)

Roman schrijven – specialisatie

.

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen van de cursus Roman schrijven voor gevorderden kun je volgen met je eigen verhaal in het achterhoofd. Dus tijdens de cursus schrijf je aan je eigen boek.

Hoe vertel je het?
Als je de plot scherp hebt, gaan we terug naar het verhaal dat je wilt vertellen. Welke verteltrant ga jij gebruiken om je verhaal zoveel mogelijk zeggingskracht mee te geven?

Gebruik van flashbacks
Hoe integreer je flashbacks in je verhaal en waarom zou je die gebruiken?

Diepgang personages 
Tijdens de lessen doorzie je steeds beter hoe je hoofdpersonage invloed heeft op het verhaal. Hoe geef je hem/haar meer diepgang?

Belangrijke technieken
Leer meer over o.a. sfeer creëren, dialogen schrijven en show don’t tell.

Subgenres die onder ROMAN vallen
Welke subgenres zijn er? En wat zijn de aandachtspunten voor deze verschillende genres?
Welke schrijfstijl past bij jou? En welke past bij jouw verhaal?

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven steeds beter in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Naast alle lessen ga je ook zelf aan de slag. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis uit de lessen van de cursus. Deze opdrachten mag je insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je diepgang gecreëerd in je verhaal door van je personages echte mensen te maken. Met een gereedschapskist vol schrijftechnieken ben je klaar voor het verdere schrijfproces. Na alle feedback kun je helemaal losgaan en schrijfmeters maken.

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

online schrijfcursus

Online cursus met feedback

.

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: je kunt elk moment beginnen

Kosten: € 345 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma, Heleen van den Hoven of Marijke Vos

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

schrijfcursus Roman

Zelfde online cursus zonder feedback

.

Kosten: € 195 (hier komt geen btw meer bij)

Binnenkort beschikbaar

Stok achter de deur

Je kunt op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 10 weken na aanvang van de cursus instuurt (afhankelijk van de cursus). Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.
Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt die roman er!

Jaartraject:

Als je het hele schrijftraject begeleid wil worden – van idee tot aan contact met een uitgever – kun je ook kiezen voor een jaartraject.

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie -> met lessen schrijftechniek én uitgebreide schrijfbegeleiding, manuscriptbeoordeling, én je boek pitchen bij diverse uitgevers.

De missie van de Online Schrijfschool: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool zowel de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je verhaal schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten die gericht zijn op je eigen verhaal.

Alle docenten bij de Online Schrijfschool zijn zelf ook auteur, dus zij begrijpen naast de theorie ook hoe het proces in de praktijk werkt.

Wil je tussendoor meer schrijfinspiratie, schrijf je dan in voor de inspiratiemails.  Je ontvangt dan niet alleen alle nieuwtjes over het cursusaanbod, maar ook inspiratie, informatie over schrijftechnieken en schrijftips.

Aanmelden schrijver nieuwsbrief

De Online Schrijfschool van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is de eigenaar en initiatiefnemer van de Online Schrijfschool. Ze is tevens een succesvol auteur met meer dan vijftien boeken op haar naam, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Vele tientallen auteurs zijn via haar gedebuteerd.

Alle schrijfdocenten die werkzaam zijn bij de Online Schrijfschool zijn zelf auteur en daarnaast ook allemaal CRKBO-geregistreerd.