Thriller schrijven -> een vak apart

In deze online thrillercursus schrijf je tijdens de cursus aan je eigen thriller. Leer de fijne kneepjes van het vak tijdens de lessen en hoor of je de theorie goed toepast door de feedback op de schrijfopdrachten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Thrillercursus  1 en 2

.

Een complete online thrillercursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een nagelbijtend spannende thriller te schrijven. Als succesvol thrillerauteur én schrijfdocent weet Marelle hoe een thriller in elkaar steekt en helpt ze je stap voor stap bij het waarmaken van je schrijfdroom: je eigen thriller.

Tijdens de cursus schrijf je aan je eigen thriller, naar keuze met/zonder feedback op de schrijfopdrachten.

Schrijftraject – Schrijf je boek in een jaar

.

Van idee tot publicatie
Schrijf je thriller onder intensieve begeleiding

Tijdens het jaartraject start je met de onderstaande twee thrillercursussen, waarna we je feedback geven op je plot. Daarna volg je een begeleid schrijftraject. Je sluit af met het pitchen van je boek bij diverse uitgevers tijdens de uitgeversdag. Een schrijftraject waarbij we als stok achter de deur fungeren.

Schrijfboek: hoe schrijf je een thriller

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

Reactie Nico Torrenga: “De thrillercursus deel 1 heeft mij duidelijk gemaakt dat ik goed op weg ben, maar desondanks nog veel moet leren.  De feedback op de schrijfoefeningen helpen je echt verder op weg. Zo werd mij duidelijk dat ik als beginnende schrijver meer met de ogen van de lezer moet werken. Ik ben enorm geïnspireerd en werk nu met volle kracht verder aan mijn verhaal.

Nico is inmiddels gedebuteerd en werkt aan zijn tweede thriller

Thrillercursus – beginners

.

Hoe zien de lessen eruit?

In deze thrillercursus leer je hoe je een stevige basis legt voor je thriller, aan de hand van de drie hoofdpijlers: plot, personages en locatie.

Bouw een plot
Een thriller heeft een krachtige structuur nodig, hoe ziet het plot van jouw thriller eruit? Maak een krachtige start met je eigen thriller.

Hoe verzin je interessante personages?
Bedenk boeiende personages die je verhaal kunnen dragen. Waar moet je specifiek denken als je een thriller schrijft?

Waar speelt het verhaal zich af?
Hoe zorg je ervoor dat de lezer je verhaal als een spannende film voor zich ziet?

Hoe maak je het lekker spannend?
Natuurlijk kijken we uitgebreid naar spanning. Naast een spannend begin en een nagelbijtend einde kijken we zeker ook naar het middendeel. Hoe houd je de lezer in het midden nieuwsgierig?

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven goed in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Naast alle lessen schrijf je aan je eigen thriller. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis die je al schrijvend aan de cursus hebt opgedaan. Voor deze cursus mag je maar liefst drie schrijfopdrachten insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je niet alleen een krachtige start gemaakt met het schrijven van een thriller, je hebt ook feedback gekregen op andere onderdelen die van jouw thriller een slaapsteler maken.

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

thriller cursus

Online cursus met feedback

.

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 345 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma, Inge Spaan, Heleen van den Hoven

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Zelfde online cursus zonder feedback

.

Kosten: € 195 (hier komt geen btw meer bij)

Thrillercursus – specialisatie

.

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen van de thrillercursus voor gevorderden kun je volgen met je eigen thriller in het achterhoofd. Dus tijdens de cursus schrijf je aan je eigen boek.

Bouw de spanning op
Hoe bouw je de spanning van je thriller op tot aan het zinderende einde? Leer hoe je jezelf als schrijver van anderen onderscheidt.

Diepgang personages 
Tijdens de lessen doorzie je steeds beter hoe je hoofdpersonage bijdraagt aan de opbouw van een verhaal. Hoe geef je hem/haar meer diepgang?

Mespuntje spanning
Zonder spanning is een verhaal saai. Een thriller móét onder druk staan. Leer over de verschillende soorten spanning in een thriller en hoe je die gebruikt bij de verschillende onderdelen van je thriller.

Belangrijke technieken
Met alleen spanning ben je er niet. Leer meer over perspectief schrijven, sfeer creëren, dialogen schrijven en show don’t tell.

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven goed in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Naast alle lessen ga je ook zelf aan de slag. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis die je al schrijvend aan de cursus hebt opgedaan. Deze opdrachten mag je insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je niet alleen je fundament uitgebouwd, je hebt ook een sfeer gecreëerd die elke lezer op het puntje van de stoel laat zitten. Na alle feedback kun je helemaal losgaan en schrijfmeters maken.

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Online cursus met feedback

.

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Gevorderd

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 345 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma, Heleen van den Hoven of Inge Spaan

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

thrillercursus

Zelfde online cursus zonder feedback

.

Kosten: € 195 (hier komt geen btw meer bij)

Binnenkort beschikbaar

Stok achter de deur

Je kunt op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 10 weken na aanvang van de cursus instuurt (afhankelijk van de cursus). Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.
Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt die thriller er!

Nicole van der Spek schreef: “De thrillercursus heeft mij zo enorm geholpen om mijn verhaal te starten. Ik vind de tips en adviezen heel praktisch. Je kunt ze meteen toepassen en het stimuleert daardoor enorm om te blijven schrijven. Dank je wel voor de waardevolle feedback. Ik kijk uit naar deel 2!

Reactie Carine Coehoorn:Heel prettig aan de online training is de duidelijke structuur. Ik vind het knap dat ze zo beknopt zijn en je toch enorm vooruit helpen. Dat komt ook doordat je de opdrachten voor je eigen boek maakt, zodat elke opdracht je concreet verder helpt.

De begeleiding door Marelle is heel fijn. Ze is in staat op een tactische manier precies de vinger op de zere plek te leggen. En wat mij erg helpt is dat ze ook voorbeelden geeft hoe het wél moet of nog beter kan. Als ik voor mijn gevoel al een flinke stap heb gemaakt om los te komen van een feitelijk verhaal, laat ze zien hoe ik nog meer in de huid van mijn personages kan kruipen. Ik ben echt superblij met deze manier van werken!

De missie van de Online Schrijfschool: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool zowel de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je verhaal schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten die gericht zijn op je eigen verhaal.

Alle docenten bij de Online Schrijfschool zijn zelf ook auteur, dus zij begrijpen naast de theorie ook hoe het proces in de praktijk werkt.

Wil je tussendoor meer schrijfinspiratie, schrijf je dan in voor de inspiratiemails.  Je ontvangt dan niet alleen alle nieuwtjes over het cursusaanbod, maar ook inspiratie, informatie over schrijftechnieken en schrijftips.

Aanmelden schrijver nieuwsbrief

Het schrijfonderwijs van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is de eigenaar en initiatiefnemer van de Online Schrijfschool. Ze is tevens een succesvol auteur met meer dan vijftien boeken op haar naam, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Vele tientallen auteurs zijn via haar gedebuteerd.

Alle schrijfdocenten die werkzaam zijn bij de Online Schrijfschool zijn zelf auteur en daarnaast ook allemaal CRKBO-geregistreerd.