Zoek je schrijfbegeleiding bij het schrijven van je boek? We helpen je graag verder.

Elke schrijver, beginnend of gevorderd, twijfelt soms aan zijn of haar verhaal. Bovendien zijn er ook andere schrijfproblemen die je tijdens het schrijfproces kunnen overvallen:

– Heb je een goed begin geschreven?
– Loop je vast tijdens het schrijven?
– Vraag je je af of het wel spannend genoeg is?
– Is jouw personage wel interessant genoeg?
– Is er voldoende diepgang?
– Lopen de dialogen lekker?
– Trek je de lezer wel direct je verhaal binnen?

Herken je deze twijfels?

Denk dan eens aan persoonlijke schrijfbegeleiding waarbij je in één-op-één gesprekken of gedegen schriftelijke feedback meer te weten komt over de schrijftechniek.

Schrijfbegeleiding geldt niet alleen voor beginnende schrijvers, want ook gevorderde schrijvers kunnen weleens hulp gebruiken of een frisse blik. Schroom niet en neem contact op.

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden.’

Wat zijn de mogelijkheden qua schrijfbegeleiding?

plot begeleiding

Eenmalige schrijfbegeleiding Plot

Terugkoppeling op de samenvatting van je verhaal is geschikt voor zowel gevorderde als voor beginnende schrijvers.

Hoe werkt het?

  • Je stuurt de samenvatting (~1000 woorden) van je verhaal naar ons op
  • Wij nemen je samenvatting kritisch door, waarbij we letten op: Is de samenvatting een geschikte opzet voor het genre? Hoe boeiend zijn de personages? Welke verhaallijnen zijn er? Hoe zit het met de diepgang? En heb je de setting voldoende ruimte gegeven?
  • Je krijgt daarna een online één-op-één afspraak van een uur (!)
  • We bespreken alle bovenstaande zaken, waarbij we ook letten op eventuele zwakke plekken
  • Er is tijd om vragen te stellen of samen te sparren hoe je plot nog verder opgetild of aangescherpt kan worden!

NB: Hoe eerder je je plot scherp hebt, hoe sneller je kunt beginnen met schrijven en hoe minder snel je vastloopt

Jouw investering
€ 160*

*hier komt geen btw meer bij

We streven ernaar binnen 10 dagen na het insturen van je samenvatting een online afspraak te hebben.

schrijfcoaching

Eenmalige schrijfbegeleiding

Je stuurt ons het begin van je verhaal en we geven feedback op de verschillende schrijftechnieken, en hoe je die hebt toegepast in jouw verhaal.

Stuur ons: ~ 5000 woorden

We hebben een uitgebreid gesprek via Zoom of schriftelijke feedback.

Jouw investering
€ 130*

*hier komt geen btw meer bij

We streven ernaar binnen 10 dagen na het insturen van je tekst de feedback te kunnen geven.

Mireille schrijft: Haar schrijflessen vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle!’

Anne van Zwieten: ‘Ik ben erg blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. De videogesprekken hebben me veel opgeleverd. Marelle, de manier waarop je met me meedenkt, de aandachtspuntjes, je oprechte belangstelling en enthousiasme, het zorgde ervoor dat ik nog meer in mijn schrijfflow kwam.’

Gratis advies:

Wil je graag advies over welke schrijfbegeleiding jou het meest gaat helpen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Geef daarbij aan welk genre je schrijft en hoeveel woorden je al geschreven hebt.

Veelgestelde vragen

Vraag: Lees je altijd mijn hele manuscript?

Antwoord: Met schrijfbegeleiding lezen we een gedeelte van je manuscript of je hele samenvatting. We begeleiden je qua gebruik van de schrijftechnieken op het gedeelte dat we afgesproken hebben. Daarbij kunnen we dus meer ingaan op de details. Wil je een beoordeling van je hele manuscript? Dan natuurlijk wel ;)

Vraag: Wat is in het kort het verschil tussen manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding?

Antwoord: Bij de schrijfbegeleiding krijg je niet alleen te horen wat er wél of niet goed is aan je verhaal; je hoort vooral ook hoe je jouw verhaal kunt aanscherpen. Het is dus een praktijkles waarbij we de techniek uitleggen aan de hand van jouw verhaal. Vaak geven we voorbeelden uit je verhaal ter verduidelijking. Dat helpt! Daarna kun je weer verder. Bij Manuscriptbeoordeling gaat het met name om de grote lijnen. Valt ons op dat je een bepaalde schrijftechniek vaker verkeerd toepast dan zullen we die uitleggen, maar het gaat vooral om de verhaallijnen, de verdieping van de personages en een einde dat zowel krachtig als verrassend is. We richten ons dan minder op de details.

Vraag: Verbeter je mijn tekst en haal je de schrijffouten eruit?

Antwoord: Nee, dat is het werk van een redacteur. We helpen je wél om jouw boek zó goed te maken dat een uitgever je manuscript niet na één hoofdstuk (of zelfs alinea) opzij legt.

Reacties persoonlijke schrijfbegeleiding

Chris Duif: “Bedankt voor je feedback. Erg goede tips waarmee ik aan de slag ga. Bedankt voor de stimulerende opmerkingen.”

Marloes Vrijdag schreef: “Het eerste deel van mijn MS laten beoordelen. Wat een uitgebreide en motiverende feedback heeft dat opgeleverd!”

Linda van der Klooster: “Je hebt me uit een impasse gehaald!”

Agnes van den Muijsenberg: “Voor wie met de gedachten speelt zelf een thriller te schrijven, kan ik Marelle van harte aanbevelen. Met haar persoonlijke benadering leert ze je inzicht krijgen, zodat je kunt werken aan je eigen bloedstollende thriller. Haar feedback is niet alleen opbouwend, maar vooral ook positief en dat maakt dat je plezier in het schrijven blijft houden.”

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden. Theorie die we allemaal al eens gelezen hebben, maakt zij praktisch toepasbaar op je eigen verhaal.”

Reactie VIP-traject

Marian Hagen (2018):

Om mijn boek een boost te geven trakteerde ik mijzelf op een VIP-Schrijfretraite bij Marelle. De woorden die ik ruim twee jaar geleden had geschreven, lagen te verstoffen in de computer. En ze waren het waard om mee aan de slag te gaan. Dankzij de coaching van Marelle, lukte het mij om het verhaal de juiste richting te geven. De scènes vloeiden uit de computer en dankzij de tips van Marelle kregen ze de vorm te pakken waar ik naar zocht.
De ‘ik’ scènes werden uitgediept, de conflicten ‘schuurden’ en werden daardoor spannender en mijn verhaal begon te ontstaan. Dat is bijna niet te beschrijven als dat lukt. Als een explosie van vreugde.
Als ik een scène hardop voorlas voelde ik mij warm worden: ’Je hebt het te pakken,’ riep Marelle enthousiast.
Door een tijdslijn te maken weet ik waar ik naartoe schrijf, wat mij vooruit brengt.
In het piekfijne schrijfhuis voelde ik mij helemaal thuis. De witte, paarse en gele bloemen op de heuvel, moedigden mij aan als toeschouwers bij een bloemencorso. Tijdens de wandeling liepen de honden Boy en Lucky met mij mee, zodat ik gezelschap had.
Jan zorgde voor ontbijt, lunch en diner met streekgerechten en het meeste uit eigen tuin. De vitamines verkreeg ik uit de sinaasappels die ik zelf uit de boom plukte.
En nu… Hoe nu thuis verder?!  Ook hiervoor gaf Marelle hele efficiënte tips.
.
De retraite heeft mij heel goed op weg geholpen, het was écht tijd voor mijzelf. De telefoon aan de kant, uitzicht over de prachtige heuvels, iedere middag een sapje met wat lekkers. Het voelde heel ‘zen’ om gewoon tijd voor mijzelf te nemen en eindelijk te schrijven aan mijn boek.
Een cadeau dat ik thuis nog steeds koester.

Reacties persoonlijke begeleiding

Elsbeth de Jager: “Ontzettend bedankt voor je feedback.  Je legt precies de vinger op de zere plek.”
Update: De roman van Elsbeth wordt komend voorjaar uitgegeven bij een reguliere uitgever

Kenneth Steijvers: “Heel erg bedankt voor je uitgebreide en deskundige beoordeling. Het zijn precies de onderwerpen waar ik wel aanvoelde dat er iets niet klopte, maar nooit echt de vinger op heb kunnen leggen. Je uitleg heeft precies de helderheid verschaft waar ik behoefte aan had.”

Marijke Witman (2018):

Wat heb ik veel van je geleerd in het thrillerschrijftraject. Als ik naar de tekst van het begin kijk en wat er nu op papier staat, zie ik ook zo veel verschil. Geweldig bedankt, ook voor de tips  waarmee je het me mogelijk maakt alleen verder te gaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Reactie schrijfcoaching

Mireille Kwak:

Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken.
Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.

Het schrijfonderwijs van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen. Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Marelle Boersma:

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen een wel of geen publicatie.

Mijn speciale expertise:

Thrillers, levensverhalen en romans, korte verhalen.