Voor onze schrijvers zetten we graag een stapje meer. We helpen graag bij de beoordeling van je manuscript zodat de uitgever de beste versie van je verhaal leest. En zijn we onder de indruk van je verhaal, dan gaan we in gesprek over de mogelijkheden tot publicatie.

Een van die mogelijkheden is de jaarlijkse UITGEVERSDAG die inmiddels een landelijke bekendheid geniet! Elk jaar meer schrijvers, elk jaar meer uitgevers én elk jaar meer boekcontracten.

Om je goed voor te bereiden op de stap naar de uitgever, hebben we de cursus Bookproposal schrijven, zo laat je elke uitgever zien wat jij in huis hebt. Niet alleen wat betreft je verhaal, maar ook als auteur en als netwerk. Een waardevolle cursus!

En dan hebben we nog ons JAARTRAJECT: de beste manier om vanaf het idee tot aan het contact met de uitgever begeleid te worden. Op die manier bereiden we deze schrijvers van de Online Schrijfschool voor op een carrière als auteur.

manuscript beoordeling

Niveau: beginner/gevorderd

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Ook bij een uitgever. Dus laat ons je manuscript lezen. Je ontvangt een uitgebreid rapport over verhaallijnen en schrijftechnieken.

bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 1 november 2022

Een dag vol informatie over selfpublishing én publicatie via traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een Bookpitch.
Maar heel bijzonder: je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer sluiten diverse auteurs via deze dag een boekcontract.