Alleen krachtige en onderscheidende manuscripten maken een kans om bij een uitgeverij binnen te komen.

Voor onze schrijvers zetten we graag een stapje extra. We helpen graag met een MANUSCRIPTBEOORDELING zodat de uitgever de beste versie van je verhaal leest. En zijn we zelf direct onder de indruk van je verhaal, dan kunnen we – in overleg met jou – in gesprek over de mogelijkheden tot publicatie bij diverse uitgevers. Of we helpen je om JE EIGEN BOEK UIT TE GEVEN.

Naast het (ongevraagd) insturen van een manuscript, biedt de Online Schrijfschool een unieke mogelijkheid om bij een uitgeverij binnen te komen.

De beste mogelijkheid is de jaarlijkse UITGEVERSDAG die inmiddels een landelijke bekendheid geniet! Elk jaar meer schrijvers, elk jaar meer (grote) uitgevers én elk jaar meer boekcontracten.

Om je goed voor te bereiden op de stap naar de uitgever, hebben we de cursus Bookproposal schrijven ontwikkeld,  zo laat je elke uitgever zien wat jij in huis hebt. Niet alleen wat betreft je verhaal, maar ook als auteur en als netwerk. Een waardevolle cursus!

En dan hebben we nog ons JAARTRAJECT: de beste manier om vanaf het idee tot aan het contact met de uitgever begeleid te worden. Op die manier bereiden we de schrijvers van de Online Schrijfschool voor op een carrière als auteur.

manuscript beoordeling

Niveau: beginner/gevorderd

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Ook bij een uitgever. Dus laat ons je manuscript lezen. Je ontvangt een uitgebreid rapport over verhaallijnen en schrijftechnieken.

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 7 november 2023

Een dag vol informatie over selfpublishing én publicatie via traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een bookpitch.
Maar dit is pas echt UNIEK: je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer ondertekenen diverse auteurs via deze dag een uitgeefcontract.

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 6-8 weken

Je leert in deze cursus alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met het uitgeven van je eigen boek. Aan het eind van de cursus weet je wat selfpublishing platforms zijn, wat een ISBN is, over papiersoorten, over het Centraal Boekhuis en zelfs wat het allemaal kost (en dat hoeft niet veel te zijn). En je hebt feedback gekregen op de eerste grote stap van het ontwerp van je boek.

bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.

NB: deze cursus krijg je gratis bij je aanmelding van de uitgeversdag!