Alleen krachtige en onderscheidende manuscripten maken een kans om bij een uitgeverij binnen te komen. Met de Online Schrijfschool helpen we je graag om de beste versie van je verhaal te schrijven. Maar voor onze schrijvers zetten we ook daarna graag een stapje meer; we helpen je graag om een uitgever te vinden. Bij de individuele schrijftrajecten zit deze stap naar een uitgever erbij in; dit zijn trajecten van idee tot publicatie. Op die manier bereiden we de schrijvers van de Online Schrijfschool voor op een carrière als auteur.

Het vinden van een uitgever is de droom van veel mensen, vandaar dat we de Uitgeversdag organiseren. De jaarlijkse UITGEVERSDAG geniet inmiddels een landelijke bekendheid! Elk jaar komen er meer schrijvers, elk jaar meer uitgevers én elk jaar meer boekcontracten. Het slagingspercentage ligt op 25-30%.
Wil je liever zelf je boek uitgeven? Volg dan de cursus Zelf je boek uitgeven. Hier leer je de belangrijkste zaken die komen kijken bij een publicatie.

Om je goed voor te bereiden op de stap naar de uitgever, hebben we de cursus Bookproposal schrijven, zo laat je elke uitgever zien wat jij in huis hebt. Niet alleen wat betreft je verhaal, maar ook als auteur en als netwerk. Een waardevolle cursus!

Maar ook na publicatie valt er genoeg te leren, zoals boekmarketing en/of auteursbranding.

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 19 november 2024

Een dag vol informatie over selfpublishing én publicatie via traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een bookpitch.
Maar dit is pas echt UNIEK: je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer ondertekenen diverse auteurs via deze dag een uitgeefcontract.

Afgelopen jaar lag het slagingspercentage op bijna 30%. Ben jij komend jaar een van hen?

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 6-8 weken

Je leert in deze cursus alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met het uitgeven van je eigen boek. Aan het eind van de cursus weet je wat selfpublishing platforms zijn, wat een ISBN is, over papiersoorten, over het Centraal Boekhuis en zelfs wat het allemaal kost (en dat hoeft niet veel te zijn). En je hebt feedback gekregen op de eerste grote stap van het ontwerp van je boek.

bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.

NB: deze cursus krijg je gratis bij je aanmelding van de uitgeversdag!