Schrijf je boek onder begeleiding

Jaartraject

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie – met lessen schrijftechniek, uitgebreide schrijfbegeleiding gedurende het schrijfproces waarna je je boek leert pitchen bij diverse uitgevers

Onzekerheid ontstaat als je kennis mist

 • Je kent sommige schrijftechnieken, maar hoe pas je die toe?
 • Je mist de discipline om regelmatig te schrijven
 • Je loopt vast in een chaos aan verhaallijnen
 • Je vraagt je af of het verhaal interessant genoeg is
 • En hoe vind je een uitgever?

Schrijf je boek in een jaar – jouw droom is ons doel

Eva Maria Biss schrijft:

“Een aanrader! Door dit traject heb ik veel korter op de bal kunnen spelen en kon ik meteen bijsturen voor het vervolg. Mede daardoor zijn mijn proeflezers nu zo enthousiast. Bij mijn volgende boek kom ik zeker nog eens aankloppen.

Marleen Mentink schrijft:

Het traject ‘Schrijf een boek in een jaar’ heeft me niet alleen alle inhoudelijke kennis gegeven over hoe je een roman moet schrijven, maar nog zoveel meer. De Zoomsessies met Marijke hebben me zelfvertrouwen gegeven wanneer ik twijfelde en gaven me een boost aan energie en doorzettingsvermogen wanneer ik er even door heen zat. Het was fijn om deze professionele begeleiding te hebben. Zonder dit traject zou ik echt niet zover zijn gekomen.
Bovendien is de Uitgeverijdag een must om als schrijver naar toe te gaan. Het is dé manier om kennis te maken met de uitgeverijwereld. Bovendien heb ik een leuk schrijfmaatje aan het traject overgehouden, waardoor ik ook na het jaartraject iemand heb om mee te sparren. Twijfel je nog? Dan zou ik zeggen: doe het! Het is het geld meer dan waard.

Schrijf je boek in een jaar onder begeleiding

Jaartraject

Dit jaartraject is lekker efficiënt, haalbaar door de goede routeplanner  en vooral heerlijk inspirerend door dat je bij elke stap begeleid wordt. We fungeren daarnaast als stok achter de deur, waardoor je zeker doorgaat.

En bewezen succesvol!

WAT HOUDT EEN JAARTRAJECT IN?

START

 • Je start met cursussen aan de Online Schrijfschool, die specifiek gericht zijn op het genre dat je schrijft en waarbij je zowel leert hoe je het fundament van je boek maakt, als hoe je je verhaal op een krachtige manier begint. In de specialisatiecursus leer je hoe je je verhaal verder kunt verdiepen. Tijdens deze cursussen ontvang je al 6 keer feedback, zodat je snel bijgestuurd kan worden
 • In een gesprek – na afloop van de cursussen – maak je met jouw docent een haalbare jaarplanning, waarbij je ook een afspraak maakt hoeveel woorden je elke keer inlevert

NA DE CURSUSSEN

 • Je levert je samenvatting van je verhaal in, waarover we samen sparren, zodat je houvast hebt tijdens het schrijven

Je schrijft nu volop verder aan je boek. Natuurlijk heb je nog altijd toegang tot de lessen van de cursussen die je hebt gevolgd.

 • Je ontvangt in totaal zes keer schrijfbegeleiding (waaronder de samenvatting). Je stuurt hierbij steeds een deel van je verhaal op, waarop je samen met de docent bespreekt wat al goed is, en welke delen aangescherpt kunnen worden. Op deze manier krijg je steeds meer inzicht in alle technieken die bij het schrijven van een boek horen. Je terugkoppeling kan schriftelijke zijn, of in de vorm van een online gesprek (dit stemmen we vooraf met elkaar af).

NA DE SCHRIJFBEGELEIDING

 • Je ontvangt tijdens het laatste schrijfbegeleidingsgesprek tips en tops hoe je de rest van je schrijftraject vervolgt. We kijken hierbij met name naar de kans op publicatie

STAP NAAR DE UITGEVER

 • Toegang tot de Online cursus: Schrijf je bookproposal. Op je ingeleverde bookproposal ontvang je uitgebreide feedback, ook op je bookpitch en met een publicatieadvies
 • Deelname aan de jaarlijkse uitgeversdag, waar je bij verschillende uitgevers je manuscript kunt pitchen.

Na een jaar heb je (een groot deel van ) je manuscript klaar, je weet hoe je je bookproposal schrijft en hoe je boek kunt pitchen. Tijdens de jaarlijkse Uitgeversdag heb je persoonlijk contact met diverse uitgevers.


INVESTERING

Het jaartraject kost je € 1695

Dit bedrag is vrij van btw

(NB: de waarde van dit traject is los meer dan 2000 euro)

.

.

Heb je interesse in dit jaartraject? Neem dan contact op. Dan hebben we van tevoren contact over je verhaal en wanneer je wilt starten. Ook kan ik je advies geven, mocht je twijfelen over welk genre je schrijft.

Heb je vragen? Kijk dan eerst in de veelgestelde vragen hieronder.

NB: Het moment om te starten is afhankelijk van het genre, en van de beschikbaarheid van een schrijfdocent.

Daisy Elings schrijft:

“Wat een geweldig jaartraject was het! Door de goede feedback van de coaches, is mijn verhaal zoveel beter en spannender geworden! Zij pikten er dingen uit, die ikzelf niet zag, waardoor ik weer op het goede pad kwam. En ja…Soms  was er even een ‘o no- effect’ na de feedback. Echter… het enthousiasme en de motivatie om erna verder te schrijven was des te groter. Duizendmaal dank!!”

Jos Meeuwsen schrijft:

“Ik heb het jaartraject als heel plezierig ervaren, vooral de persoonlijke aandacht. Het commentaar dat Marelle gaf was zo gedetailleerd dat het me soms verbaasde hoe goed de hoofdstukken waren gelezen. De op- en aanmerkingen hadden duidelijk een meerwaarde voor mijn ‘schrijfsels’. Het stimuleerde me en daagde me uit om door te gaan. Daarbij waren de cursussen een goede ondersteuning. Ik vond het heel prettig een goede coach naast me te hebben. Jammer dat het voorbij is. Misschien doe ik het nog wel eens een jaar. Het manuscript is af en nu wacht ik op een positief antwoord van een uitgeverij.”

Masja de Vogel schrijft:

“Een jaar geleden had ik een idee. Nu, een jaar later, heb ik een compleet verhaal. Er mag nog een hoop gebeuren maar de grote lijn staat er. En het belangrijkste is, ik weet nu hoe ik verder kan. Tot aan de deur van de uitgever. De lessen zijn heel waardevol. Het leverde direct input voor het verhaal.  Van elke stuk tekst dat ik inleverde kreeg ik schriftelijk uitgebreid constructieve feedback.
 Afgelopen jaar is niet alleen het verhaal gegroeid, ik ben zelf ook als schrijver gegroeid. En dat is wel het mooiste cadeau dat ik mijzelf heb kunnen geven.
De Uitgeversdag was fantastisch! Ik heb gesnuffeld aan de schrijverswereld, heb agenten, uitgevers, mededebutanten en ervaren schrijvers ontmoet. En met het bookproposal op zak, voel ik me zekerder als ik straks naar de uitgever stap.”

Anne van Zwieten schrijft:

Ik ben erg blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. De videogesprekken hebben me veel opgeleverd. Marelle, de manier waarop je met me meedenkt, de aandachtspuntjes, je oprechte belangstelling en enthousiasme, het zorgde ervoor dat ik nog meer in mijn schrijfflow kwam.”

Gratis adviesgesprek

Schrijven leer je door het te doen.
Maar efficiënt een boek schrijven, doe je door je te laten begeleiden bij het hele traject.

Geschikt voor het schrijven van een roman, thriller, levensverhaal, autofictie, jeugdboek, young adult, kinderboek of een bundel met korte verhalen. Elk genre vraagt om een specifieke aanpak. Schrijf je een ander genre, of weet je niet goed welk genre bij jouw verhaal past, vraag gerust meer informatie

Wil je eerst vrijblijvend wat vragen stellen?
-> Vraag dan gerust een gratis adviesgesprek met Marelle Boersma aan!

Carine Coehoorn schrijft:

Heel prettig aan de online trainingen is de duidelijke structuur. Ik vind het knap dat ze zo beknopt zijn en je toch enorm vooruit helpen. Dat komt ook doordat je de opdrachten voor je eigen boek maakt, zodat elke opdracht je concreet verder helpt.

De begeleiding door Marelle is heel fijn. Ze is in staat op een tactische manier precies de vinger op de zere plek te leggen. En wat mij erg helpt is dat ze ook voorbeelden geeft hoe het wél moet of nog beter kan. Als ik voor mijn gevoel al een flinke stap heb gemaakt om los te komen van een feitelijk verhaal, laat ze zien hoe ik nog meer in de huid van mijn personages kan kruipen. Ik ben echt superblij met deze manier van werken!

De uitgeversdag heeft me veel opgeleverd: een betere titel voor mijn (non-fictie) boek, en veel meer inzicht in hoe mijn boek ‘in de markt ligt’ door de ogen van uitgevers. Ook als ik het zelf uit ga geven (weet ik nu nog niet) is dat prettig: daardoor zie ik nu veel beter hoe ik mijn boek kan positioneren, en waar ik naar toe moet schrijven. Bij elkaar is dat dus een verheldering van focus waar ik heel blij mee ben.”

Mireille Kwak schrijft:

“Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken. Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.”

Joke Zwaal schrijft:

“Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.

Marloes Vrijdag schreef:

“Een deel van mijn manuscript laten beoordelen. Wat een uitgebreide en motiverende feedback heeft dat opgeleverd!”

.

Veelgestelde vragen:

Voor wie is dit jaartraject geschikt?

Je kunt dit jaartraject op verschillende manieren gebruiken:
1. Je hebt alleen nog maar een idee, maar je wilt zo graag dat boek schrijven, dat je beseft dat je naast die grote wens ook hulp nodig hebt.
2. Je hebt al het een en ander op papier, je hebt ook al veel research gedaan, maar je loopt steeds vast. Je zoekt hulp om de valkuilen te vermijden en (weer) te genieten van het complete schrijfproces. Die stok achter de deur is zeer welkom!

– Ik heb al een manuscript klaar, is dit traject iets voor mij?

Als je manuscript helemaal klaar is, maar je kunt geen uitgever vinden, neem dan contact op voor gratis advies. Dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen. Heb je al gekeken bij de uitgeversdag?

– Is het ook mogelijk er langer over te doen?

Een creatief proces heeft vooral rust nodig, maar een stok achter de deur helpt om je proces door te laten gaan. We maken in een gesprek samen een haalbare planning. Daarna is het zowel voor de schrijver als voor de docent prettig om deze planning aan te houden.

– Is er maar één keer per jaar een uitgeversdag?

Klopt. De uitgeversdag is een jaarlijkse happening. We bepalen in het gesprek over de jaarplanning samen welk moment voor jou het gunstigste is om daaraan mee te doen. In plaats van de uitgeversdag, is het ook mogelijk om te kiezen voor de cursus Zelf je boek uitgeven.

– Voor welke genres is het jaartraject?

Het jaartraject is geschikt voor het schrijven van een roman, thriller, levensverhaal, autofictie, jeugdboek, young adult, kinderboek of een bundel met korte verhalen. Elk genre vraagt om een specifieke aanpak.

– Gegarandeerde publicatie?

Nee, er is geen garantie op publicatie. Reguliere uitgevers hebben de lat hoog liggen, dus het boek moet aan die kwaliteit voldoen. Wel garandeer ik je dat je een grote(re) kans maakt op publicatie, maar alles hangt natuurlijk ook af van het onderwerp van je verhaal én jouw talent. Natuurlijk kun je dit traject wel met een gepubliceerd boek afsluiten als je kiest voor de cursus Zelf je boek uitgeven.

Het schrijfonderwijs van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is de eigenaar en initiatiefnemer van de Online Schrijfschool. Ze is tevens een succesvol auteur met ~twintig boeken op haar naam, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Vele tientallen auteurs zijn via haar gedebuteerd.

Alle schrijfdocenten die werkzaam zijn bij het schrijfonderwijs van Marelle Boersma zijn zelf auteur en daarnaast ook allemaal CRKBO-geregistreerd.