Online Schrijfschool

Online Schrijfschool

.

De missie van de Online Schrijfschool: 

Door middel van toegepast onderwijs via een online leeromgeving leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.

.
Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Met professionele feedback van een docent. Tijdens de cursus schrijf je dus al aan je eigen boek.

Er is nóg een voordeel: je kunt op elk moment starten!

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

Hanneke van Ginkel: 

“Ik heb al meerdere cursussen gevolgd in het verleden maar er is er geen één zo compleet en van toegevoegde waarde als die van de Online Schrijfschool! Enorm goed begeleid en feedback ontvangen waar je echt wat mee kunt. En wat zo leuk is, is dat je gelijk al aan je eigen verhaal kan beginnen. Toppers!”

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

Het cursusaanbod van de Online Schrijfschool

schrijfflow

Niveau: iedereen

Tijdsduur: 2 – 3 weken

NIEUWE CURSUS (met openingsaanbieding) 

In deze online cursus leer je hoe je steeds makkelijker in de SCHRIJFFLOW komt. Een cursus voor meer inspiratie, rust, met veel schrijftips en oplossingen voor allerhande schrijfproblemen.

Niveau: beginner

Tijdsduur: 4 – 6 weken

Een inspirerende beginnerscursus. Deze cursus is bedoeld om je schrijftalent aan te wakkeren en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal. Je ontdekt welk genre voor jou het leukst is om te schrijven.

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe houd je het klein? Ontdek hoe je een schrijfwedstrijd wint! Dat is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever.

thriller schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners;    cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Schrijf tijdens deze cursus aan je eigen thriller. Leer over plotopbouw en die belangrijke nagelbijtende spanning. Ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend houdt!

Cursus 2 – Je duikt steeds dieper in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden tot het eind. Ontdek de diepgang van je personages en schrijf pakkende dialogen.

roman schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Het schrijven van een roman vraagt om een goede opbouw, maar vooral om levensechte personages met drijfveren en diepgang. Tijdens deze cursus schrijf je aan je eigen roman, met feedback.

Cursus 2 – In de specialisatie van de cursus roman schrijven ga je je personages meer psychologische diepgang geven en je leert veel technieken om je verhaal zowel boeiend als beeldend te maken, zoals de kracht van dialogen en de techniek show don’t tell.

feelgood schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners;  cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Leer een feelgood verhaal schrijven dat de lezer een blij gevoel geeft. Het lijkt misschien simpel omdat er het einde altijd goed is, maar vergis je niet. Er zit meer schrijftechniek in verborgen dan je denkt. Leer hoe je een krachtige start maakt en schrijf je eigen feelgoodroman tijdens de cursus!

Cursus 2 – Na afloop van deze verdiepende cursus heb je meer verdieping gecreëerd. En wat dacht je van humor schrijven, of een prikkelende seksscène. Wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Natuurlijk krijg je feedback op de verschillende schrijfopdrachten.

levensverhaal schrijven cursus

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Wil je een roman schrijven die gebaseerd is op je leven dan vraagt dat om een specifieke aanpak qua opbouw. Schrijf tijdens de cursus aan een roman, autofictie roman of een levensverhaal.

Cursus 2 – Kies voor een goede balans in hoofdstukken en trek je lezer verder het verhaal in. In deze cursus leer je meer over het gebruik van flashbacks en hoe je je verhaal zo krachtig mogelijk naar de lezer brengt. De les dialogen schrijven geeft je personage zeggingskracht, en natuurlijk leer je ook hoe je de juiste sfeer in je verhaal neerzet.

kind

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Leer een verhaal te schrijven dat kinderen boeit van de eerste tot de laatste zin! Kinderen zijn misschien wel de leukste doelgroep om voor te schrijven. Leer de specifieke kenmerken en schrijf je aan eigen kinderboek tijdens de cursus!

Cursus 2 – Na afloop van de vervolgcursus heb je meer verdieping in je kinderverhaal. En wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Je hebt ook feedback gekregen op de verschillende schrijftechnieken van je verhaal.

Hulp nodig bij de keuze van een van de cursussen? Vraag het ons gerust. We helpen je graag verder.

Wist je dat je ook kunt kiezen voor

.

SCHRIJF JE BOEK IN EEN JAAR – combinatie van cursussen met diverse vormen van schrijfbegeleiding tot aan het contact met een uitgever! Echt een traject VAN IDEE TOT PUBLICATIE

.

SCHRIJFBEGELEIDING – er zijn verschillende trajecten mogelijk, van eenmalig tot een langer traject

.

MANUSCRIPTBEOORDELING – laat je manuscript door ons beoordelen, zodat je daarna de beste versie van je verhaal naar een uitgever stuurt

VIND EEN UITGEVER – dat kan met de online cursus ZELF JE BOEK UITGEVEN of via de UITGEVERSDAG

Zoek je meer schrijfinspiratie?

Wil je geen nieuwtje missen, meer inspiratie ontvangen en vooral door gratis schrijftips meer leren, schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.  Je ontvangt dan allerlei informatie over schrijftechnieken.

Aanmelden schrijver nieuwsbrief

Veel informatie over schrijfwedstrijden of toffe schrijftips vind je op schrijven online

De Online Schrijfschool van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is de eigenaar en initiatiefnemer van de Online Schrijfschool. Ze is tevens een succesvol auteur met meer dan vijftien boeken op haar naam, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Vele tientallen auteurs zijn via haar gedebuteerd.

Alle schrijfdocenten die werkzaam zijn bij de Online Schrijfschool zijn zelf auteur en daarnaast ook allemaal CRKBO-geregistreerd.