Schrijf tijdens een cursus aan je eigen boek

Alle oefeningen én schrijfopdrachten bij de cursussen zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op jouw verhaal. Met professionele feedback van een docent.

Je kunt op elk moment starten!

Je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Beginners cursussen

introductiecursus

Niveau: beginner

Tijdsduur: 2 weken

Wil je eerst laagdrempelig (en voordelig) kennismaken met onze cursussen? Start dan met de introductiecursus.

Deze introductiecursus neemt je mee van je boekidee tot aan publicatie van je boek. Je maakt kennis met diverse schrijftechnieken die je gaan helpen om een boek te schrijven of juist om je schrijfplezier weer terug te vinden. Je leert over het fundament van een verhaal, maar ook over verschillende technieken om je verhaal verder in te vullen en hoe je de beste versie van je verhaal kan aanleveren voor een schrijfwedstrijd. We sluiten bovendien af met een erg interessante les: ‘Hoe vind je een uitgever?’

Ontdek welk genre jou het meest aanspreekt. Ben je al aan het schrijven, dan krijg je door deze cursus een zetje qua inspiratie zodat je weer met meer schrijfplezier aan de slag gaat.

Kosten: € 29  (hier komt geen btw meer bij)
NB: cursus zonder feedback

Niveau: beginner

Tijdsduur: 2 – 4 weken

Een inspirerende beginnerscursus. Deze cursus is bedoeld om je schrijftalent aan te wakkeren en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal. Je ontdekt welk genre voor jou het leukst is om te schrijven.

Je gaat kijken welke onderdelen je nodig hebt voor een verhaal. Hoe maak je van een idee een verhaal? Ook leer je meer over het inzetten van personages, de locatie en plot. Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven goed in de vingers te krijgen.

Start met schrijven is een cursus met maar liefst 8 lessen en ook 8 oefeningen die je meteen inspiratie geven om aan een verhaal te beginnen.

Kosten: € 145  (hier komt geen btw meer bij)

NB: cursus zonder feedback

Alice Reukema schrijft: “De cursus Start met Schrijven heeft me een flinke zet gegeven en daadwerkelijk aan het schrijven gebracht! De oefeningen zijn leuk maar zeker super leerzaam en deze kun je ook na de cursus gewoon lekker vaak doen. Om ook in een compleet andere stijl te schrijven heeft me positief verrast. Ik heb genoten van het schrijfproces maar ook zeker van het leerproces.”

Hanneke van Ginkel: “Ik heb al meerdere cursussen gevolgd in het verleden maar er is er geen één zo compleet en van toegevoegde waarde als die van de Online Schrijfschool! Enorm goed begeleid en feedback ontvangen waar je echt wat mee kunt. En wat zo leuk is, is dat je gelijk al aan je eigen verhaal kan beginnen. Toppers!”

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

Alle schrijfcursussen op genre – beginners én gevorderd

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe houd je het klein? Ontdek hoe je een schrijfwedstrijd wint! Dat is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever.

thriller schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners;    cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Schrijf tijdens deze cursus aan je eigen thriller. Leer over plotopbouw en die belangrijke nagelbijtende spanning. Ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend houdt!

Cursus 2 – Je duikt steeds dieper in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden tot het eind. Ontdek de diepgang van je personages en schrijf pakkende dialogen.

feelgood schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners;  cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Leer een feelgood verhaal schrijven dat de lezer een blij gevoel geeft. Het lijkt misschien simpel omdat er het einde altijd goed is, maar vergis je niet. Er zit meer schrijftechniek in verborgen dan je denkt. Leer hoe je een krachtige start maakt en schrijf je eigen feelgoodroman tijdens de cursus!

Cursus 2 – Na afloop van deze verdiepende cursus heb je meer verdieping gecreëerd. En wat dacht je van humor schrijven, of een prikkelende seksscène. Wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Natuurlijk krijg je feedback op de verschillende schrijfopdrachten.

levensverhaal schrijven cursus

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Wil je een roman schrijven die gebaseerd is op je leven dan vraagt dat om een specifieke aanpak qua opbouw. Schrijf tijdens de cursus aan een roman, autofictie roman of een levensverhaal.

Cursus 2 – Kies voor een goede balans in hoofdstukken en trek je lezer verder het verhaal in. In deze cursus leer je meer over het gebruik van flashbacks en hoe je je verhaal zo krachtig mogelijk naar de lezer brengt. De les dialogen schrijven geeft je personage zeggingskracht, en natuurlijk leer je ook hoe je de juiste sfeer in je verhaal neerzet.

roman schrijfcursus

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Het schrijven van een roman vraagt om een goede opbouw, maar vooral om levensechte personages met drijfveren en diepgang. Tijdens deze cursus schrijf je aan je eigen roman, met feedback.

Cursus 2 – In de specialisatie van de cursus roman schrijven ga je je personages meer psychologische diepgang geven en je leert veel technieken om je verhaal zowel boeiend als beeldend te maken, zoals de kracht van dialogen en de techniek show don’t tell.

kind

Niveau: cursus 1 – beginners ; cursus 2 – gevorderd

Tijdsduur: 8 weken per cursus

Cursus 1 – Leer een verhaal te schrijven dat kinderen boeit van de eerste tot de laatste zin! Kinderen zijn misschien wel de leukste doelgroep om voor te schrijven. Leer de specifieke kenmerken en schrijf je aan eigen kinderboek tijdens de cursus!

Cursus 2 – Na afloop van de vervolgcursus heb je meer verdieping in je kinderverhaal. En wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Je hebt ook feedback gekregen op de verschillende schrijftechnieken van je verhaal.

Extra schrijfcursussen gericht op specifieke technieken

schrijfflow

Niveau: iedereen

Tijdsduur: 2 – 3 weken

Hoe ga je om met perfectionisme dat steeds weer de kop op steekt? Hoe zorg je dat je faalangst geen kans krijgt? Hoe blijf je schrijven zonder vast te lopen? En hoe vind je ondanks een volle agenda toch tijd om te schrijven (leer efficiënt omgaan met je schrijftijd)?

In deze online cursus leer je hoe je steeds makkelijker in de SCHRIJFFLOW komt, en blijft! Een laaggeprijsde cursus voor meer inspiratie, rust, met veel schrijftips en oplossingen voor allerhande schrijfproblemen.

Niveau: iedereen

Tijdsduur: 2-3 weken

Verhalen draaien om personages.

Met deze cursus en de bijbehorende set karakterkaarten voor personages, heb je de beschikking over krachtige bouwstenen om boeiende personages te bedenken. Leer hoe je de kaarten gebruikt om diepgang te geven aan een karakter en zorg zo voor onvergetelijke personages.

NB: De karakterkaarten krijg je direct na aanmelding thuisgestuurd. Deze set is niet los te bestellen.

Alle cursussen gericht op uitgeven en marketing

bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.

NB: deze cursus krijg je gratis bij je aanmelding van de uitgeversdag!

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 6-8 weken

Je leert in deze cursus alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met het uitgeven van je eigen boek. Aan het eind van de cursus weet je wat selfpublishing platforms zijn, wat een ISBN is, over papiersoorten, over het Centraal Boekhuis en zelfs wat het allemaal kost (en dat hoeft niet veel te zijn). En je hebt feedback gekregen op de eerste grote stap van het ontwerp van je boek.

Hulp nodig bij de keuze van een van de cursussen? Vraag het ons gerust. We helpen je graag verder.

Alle schrijftrajecten: van idee tot publicatie

Schrijf je boek in een jaar
Schrijftraject ‘Van idee tot publicatie’

van idee tot publicatie

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 12 maanden

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie.
Je krijgt online cursussen schrijftechniek in het genre dat je wil schrijven, uitgebreide schrijfbegeleiding gedurende het schrijfproces én je leert je boek pitchen bij diverse uitgevers.

We fungeren als stok achter de deur, zodat je steeds op het juiste pad gehouden wordt én blijft doorgaan met schrijven.

Een bewezen goed concept om je boek niet alleen te beginnen, maar ook af te maken. Zelfs tot aan het contact met diverse uitgevers.

NIEUW: Schrijftraject Novelle schrijven voor e-only met grotere kans op publicatie

novelle schrijven

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 3-4 maanden

Dit is een uniek traject, omdat je na afloop in contact gebracht wordt met diverse uitgevers van dit genre, met daardoor een grotere kans op publicatie Dus doe mee en schrijf een feelgood novelle of een thriller novelle dat in omvang kleiner is dan een volledig boek, maar net zoveel kracht bezit.

Je start met een online cursus waarin je in 12 lessen leert wat er komt kijken bij het schrijven van een feelgood of thriller novelle. Wat zijn de valkuilen en hoe zorg je ervoor dat je niet meer vastloopt. En hoe houd je het spannend tot het eind.

Maar daarna gaat het traject verder met feedback op de samenvatting (klopt je plot) en schrijfbegeleiding bij de eerste 10.000 woorden. We sluiten het traject af met manuscriptbeoordeling van je hele verhaal én met dat superbelangrijke contact met een aantal uitgevers in dit immens populaire genre.

Zoek je meer schrijfinspiratie?

Wil je geen nieuwtje missen, meer inspiratie ontvangen en vooral door gratis schrijftips meer leren, schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.  Je ontvangt dan allerlei informatie over schrijftechnieken.

Aanmelden schrijver nieuwsbrief

Veel informatie over schrijfwedstrijden of toffe schrijftips vind je op schrijven online

De Online Schrijfschool van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is de eigenaar en initiatiefnemer van de Online Schrijfschool. Ze is tevens een succesvol auteur met meer dan vijftien boeken op haar naam, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Vele tientallen auteurs zijn via haar gedebuteerd.

Alle schrijfdocenten die werkzaam zijn bij de Online Schrijfschool zijn zelf auteur en daarnaast ook allemaal CRKBO-geregistreerd.

Disclaimer: Omdat we een schrijfschool zijn, is het voor ons belangrijk om de juiste terminologie en correct Nederlands te gebruiken. We wijken hier soms bewust vanaf, vanwege de leesbaarheid. Daarnaast geloven we dat de Nederlandse taal constant in beweging is.