Manuscriptbeoordeling

Na vele dagen, weken en maanden schrijven aan je manuscript ben je blind voor eventuele foutjes in de verhaallijnen, zie je niet meer of je personage voldoende diepgang heeft en weet je niet of het verhaal echt wel zo spannend is als je hoopt.

Je wilt graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechnieken, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je ontvangt een uitgebreid verslag van onze bevindingen, waarbij we niet alleen ons oordeel geven, maar ook met voorbeelden uit je eigen verhaal laten zien hoe je bepaalde zwakke plekken kunt aanpakken.

Met dit verslag heb je voldoende handvatten om je manuscript verder aan te scherpen, zodat je de beste versie van je verhaal naar een uitgever kunt sturen.

.

Naast deze manuscriptbeoordeling kun je ook manuscriptanalyse aanvragen. Hierbij kun je na ontvangst van het verslag een gesprek aanvragen om samen met je schrijfcoach te brainstormen over je manuscript. Eindelijk iemand die je hele manuscript gelezen hebt, die begrijpt waarover het gaat en aan wie je alle vragen kunt stellen waar je graag een antwoord op wilt.

manuscriptbeoordeling

Manuscriptbeoordeling

Je wilt graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechnieken, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. We kijken naar de verhaallijnen, de kracht van de personages, gebruik van locatie en je schrijfstijl. Natuurlijk letten we ook op de specifieke aandachtspunten die voor het geschreven genre gelden.

Jouw investering

tot 35.000 woorden – € 350

35 – 50.000 woorden – € 450

50 – 60.000 woorden – € 550

Elke 10.000 woorden € 100 extra

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Wij zorgen er graag voor dat je de beste versie van je verhaal kunt inleveren bij een uitgever!

Aangezien we het manuscript graag grondig beoordelen is het goed om samen te bespreken welke planning haalbaar is. Normaal ontvang je binnen 6 weken onze bevindingen in je mailbox.

manuscriptanalyse

Manuscriptanalyse

Je wilt niet alleen graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, maar je wilt daarnaast ook graag dat iemand meedenkt met je verhaal en voorbeelden geeft hoe het anders kan.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. Natuurlijk hoor je niet alleen wát er niet goed is, maar aan de hand van voorbeelden hoor je ook hóe je dit kunt aanpassen. We gaan in op het gebruik van verhaallijnen, de kracht van de personages en locatie én natuurlijk op je schrijfstijl.

Jouw investering

tot 35.000 woorden – € 450

35 – 50.000 woorden – € 550

50 – 60.000 woorden – € 650

Daarna elke 10.000 woorden € 100 extra

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Daarnaast hebben we na afloop van de manuscriptanalyse nog een gesprek, zodat je vragen kunt stellen én er een mogelijkheid is om te sparren over je verhaal.

Neem contact op om te kijken hoe en wanneer je je verhaal kunt inleveren ter analyse. Normaal ontvang je binnen 6 weken ons verslag in je mailbox en maken we binnen twee weken een afspraak zodat je je vragen die ontstaan zijn kunt stellen.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Lees je altijd mijn hele manuscript?

Antwoord: Als jij dat wilt lezen we een gedeelte van je manuscript. Je kunt ook manuscriptbeoordeling aanvragen voor een deel van je manuscript.

Vraag: Wat is in het kort het verschil tussen manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding?

Antwoord: Bij de schrijfbegeleiding krijg je niet alleen te horen wat er wél of niet goed is aan je verhaal; je hoort vooral ook hoe je jouw verhaal kunt aanscherpen. Het is dus een praktijkles waarbij we de techniek uitleggen aan de hand van een korter deel van je verhaal. Vaak geven we voorbeelden uit je verhaal ter verduidelijking. Dat helpt! Daarna kun je weer verder. Bij Manuscriptbeoordeling gaat het met name om de grote lijnen. Valt ons op dat je een bepaalde schrijftechniek vaker verkeerd toepast dan zullen we die uitleggen, maar het gaat vooral om de verhaallijnen, de verdieping van de personages en een einde dat zowel krachtig als verrassend is. We richten ons dan minder op de details.

Vraag: Verbeter je mijn tekst en haal je de schrijffouten eruit?

Antwoord: Nee, dat is het werk van een redacteur. We helpen je wél om jouw boek zó goed te maken dat een uitgever je manuscript niet na één hoofdstuk (of zelfs alinea) opzij legt.