Manuscriptbeoordeling

Na vele dagen, weken en maanden schrijven aan je manuscript ben je blind voor eventuele foutjes in de verhaallijnen, zie je niet meer of je personage voldoende diepgang heeft en weet je niet of het verhaal echt wel zo spannend is als je hoopt.

Je wilt graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechnieken, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je ontvangt een uitgebreid verslag van onze bevindingen, waarbij we niet alleen ons oordeel geven, maar ook met voorbeelden uit je eigen verhaal laten zien hoe je bepaalde zwakke plekken kunt aanpakken.

Met dit verslag heb je voldoende handvatten om je manuscript verder aan te scherpen, zodat je de beste versie van je verhaal naar een uitgever kunt sturen.

.

manuscriptbeoordeling

Manuscriptbeoordeling

Je wilt graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechnieken, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. We kijken naar de verhaallijnen, de kracht van de personages, gebruik van locatie en je schrijfstijl. Natuurlijk letten we ook op de specifieke aandachtspunten die voor het geschreven genre gelden.

Jouw investering

tot 35.000 woorden – € 400

35 – 50.000 woorden – € 500

50 – 70.000 woorden – € 700

70 – 90.000 woorden – € 900

Meer woorden, vraag dan een offerte aan

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Wij zorgen er graag voor dat je de beste versie van je verhaal kunt inleveren bij een uitgever!

Normaal ontvang je binnen 6 weken onze bevindingen in je mailbox.

NABESPREKING

Wil je je beoordeling nabespreken, zodat je vragen kunt stellen én er een mogelijkheid is om te sparren over je verhaal? Geef dat dan aan.
We maken binnen twee weken na de beoordeling een afspraak zodat je je vragen die ontstaan zijn kunt stellen.

Extra kosten nabespreking: € 100

Veelgestelde vragen:

Vraag: Lees je altijd mijn hele manuscript?

Antwoord: Als jij dat wilt lezen we een gedeelte van je manuscript. Je kunt ook manuscriptbeoordeling aanvragen voor een deel van je manuscript.

Vraag: Wat is in het kort het verschil tussen manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding?

Antwoord: Bij de schrijfbegeleiding krijg je niet alleen te horen wat er wél of niet goed is aan je verhaal; je hoort vooral ook hoe je jouw verhaal kunt aanscherpen. Het is dus een praktijkles waarbij we de techniek uitleggen aan de hand van een korter deel van je verhaal. Vaak geven we voorbeelden uit je verhaal ter verduidelijking. Dat helpt! Daarna kun je weer verder. Bij Manuscriptbeoordeling gaat het met name om de grote lijnen. Valt ons op dat je een bepaalde schrijftechniek vaker verkeerd toepast dan zullen we die uitleggen, maar het gaat vooral om de verhaallijnen, de verdieping van de personages en een einde dat zowel krachtig als verrassend is. We richten ons dan minder op de details.

Vraag: Verbeter je mijn tekst en haal je de schrijffouten eruit?

Antwoord: Nee, dat is het werk van een redacteur. We helpen je wél om jouw boek zó goed te maken dat een uitgever je manuscript niet na één hoofdstuk (of zelfs alinea) opzij legt.