Cozy & Crime schrijfwedstrijd

Schrijf een feelgood of spannende novelle met als thema Herfst en win een uitgeefcontract!

.

.

Introductie

Doe mee met de Cozy & Crime schrijfwedstrijd en win een boekcontract!

Schrijven Online, De Verhalenfabriek en de Online Schrijfschool hebben de handen ineengeslagen en organiseren een schrijfwedstrijd met als thema Cozy & Crime. Hoewel de herfst nog even weg is en de zomer nog moet beginnen, zijn we op zoek naar spannende- en feelgood-manuscripten die het knusse van de herfst uitstralen. Vallende bladeren, harde stormen, regen en onweer of juist open haard, thee en chocomel. Aan jou de keuze.

Heb je er altijd al van gedroomd om een boek te schrijven? Pak dan nu je kans en doe mee aan onze Cozy & Crime schrijfwedstrijd! Schrijf een novelle in herfstige sferen en neem ons mee naar dat enge bos waar een moordenaar vrij spel heeft of kies juist voor een heerlijk feelgood waar zij eindelijk die knappe man ontmoet om bij de open haard een glas wijn mee te drinken.

Gaat jouw schrijvershart hier sneller van kloppen en begint er al iets te borrelen? Klim dan nu in de pen en doe mee aan onze Cozy & Crime schrijfwedstrijd met het thema ‘herfst’.

Je hebt bijna drie maanden de tijd om jouw verhaal te schrijven. Vanaf nu tot 1 juli 2023 kan je jouw verhaal insturen. Het verhaal moet tussen de 20.000 en 30.000 woorden lang zijn.

Hopelijk hebben we jou enthousiast gemaakt en zien we je verhaal snel tegemoet.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Schrijf een feelgood of spannende novelle tussen de 20.000 en 30.000 woorden en stuur deze in vóór 1 juli 2023. Het verhaal moet helemaal af zijn als je het instuurt.
 • Je manuscript kun je via de mail opsturen naar info@deverhalenfabriek.com t.a.v. Juul de Jongh. Vermeld hierbij in ieder geval jouw eigen naam en de titel van het verhaal.
 • We zijn op zoek naar novelles in het genre feelgood of spanning met als thema: herfst. Verder is het helemaal naar eigen invulling! Hou daarbij in gedachten dat de doelgroep van het verhaal vrouwen moeten zijn (geen Young adult).
 • De Verhalenfabriek, de Online Schrijfschool en Schrijven Online zullen alle ingezonden verhalen in juli gaan lezen, hieruit zal een shortlist komen met de vijf beste verhalen.
 • De shortlist wordt gelezen en beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit de uitgever van De Verhalenfabriek, een docent van de Online Schrijfschool en Schrijven Online.
 • In augustus zal de winnaar bekend worden gemaakt.
 • De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek. Het verhaal zal worden uitgegeven als e-book.

Duur van de wedstrijd

Start wedstrijd: 17 april 2023

Einde schrijfperiode: 1 juli 2023

Bekendmaking shortlist: begin augustus

Bekendmaking winnaar: eind augustus

Jury

 • Annet Hulst (Docent Online Schrijfschool)
 • Ilse Karman (uitgever De Verhalenfabriek )
 • Juul de Jongh (redacteur Verhalenfabriek)
 • Frank Noë ( hoofdredacteur Schrijven Online)

Prijzen

Prijzen

1e prijs: uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek voor jouw feelgood of spannende novelle als e-book

2e prijs: online schrijfcursus van de Online Schrijfschool

3e prijs Abonnement Schrijven Magazine + Boekenpakket

.

Aanbieding

Tot 1 juli biedt de Online Schrijfschool aan alle deelnemers van de schrijfwedstrijd ruim 20 % korting aan op manuscriptbeoordeling over het complete verhaal.

Normale prijs: tot 30.000 woorden – € 350 ; tot 1 juli voor  € 275

NB: om belangenverstrengeling te voorkomen, zal deze beoordeling niet door Annet Hulst uitgevoerd worden, maar door een van de andere schrijfdocenten.

TIP: stuur je verhaal op tijd in, of (dan heb je zekerheid dat je verhaal op tijd gelezen kan worden) reserveer een plek voor de beoordeling.

.

Susan Wallenburg schrijft hierover: “Waardevolle en leerzame feedback ontvangen. De herschrijf fase is van start gegaan.

Reglement

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn voor deelname.
 • De novelle moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Het moet een compleet verhaal zijn, incomplete verhalen of verhalen die nog niet zijn afgeschreven worden niet geaccepteerd.
 • Het verhaal moet minimaal 20.000 woorden bevatten en maximaal 30.000, het gaat dus om een novelle.
 • De novelle moet door jou geschreven zijn.
 • Het verhaal mag niet eerder uitgegeven zijn (zowel bij een uitgever of in eigen beheer) of (digitaal) gepubliceerd zijn.
 • Je mag meerdere verhalen insturen.
 • Als je deelneemt aan de wedstrijd ga je akkoord met de Voorwaarden van de schrijfwedstrijd

In het kort: hoe doe je mee?

Schrijf je feelgood of spannende Cozy & Crime novelle en stuur het op naar info@deverhalenfabriek.com. De auteurs die op de shortlist staan krijgen bericht via de mail. De winnaar wordt eind augustus bekendgemaakt.

Een TIP:

novelle schrijvenVolg het online schrijftraject Novelle schrijven en kies tussen een feelgoodnovelle (cursus van Marijke Vos) of een thrillernovelle ( cursus Marelle Boersma).

Tijdens de cursus schrijf je aan je eigen novelle, met feedback op de schrijfopdrachten. Marijke en/of Marelle zetten je vanaf het begin op het goede spoor en helpen je om er een echte COZY & CRIME van te maken.

Veel SCHRIJFPLEZIER

Over DE VERHALENFABRIEK

De Verhalenfabriek is het zusje van De Crime Compagnie en is een e-book only uitgeverij. De Verhalenfabriek geeft Tussendoortjes uit; spannende en feelgoodverhalen. De e-books zijn wat minder dik dan normaal, zodat je ze in een vrije (zondag)middag uit kunt lezen. We geven losstaande verhalen, maar ook series uit. Perfect om te bingereaden! Kijk voor meer informatie op:  www.deverhalenfabriek.com.

Over SCHRIJVEN ONLINE

Schrijven Online is de website van Schrijven Magazine. Met 160.000 unieke bezoekers per maand, helpt de redactie al jaren schrijvers op weg met al hun schrijfvragen. De site biedt een platform voor vragen en feedback, en biedt schrijfcursussen, manuscriptbeoordelingen en schrijfbegeleiding aan. https://schrijvenonline.org/

Over DE ONLINE SCHRIJFSCHOOL

De Online Schrijfschool is een initiatief van Marelle Boersma, bestsellerauteur en senior schrijfdocent. De Online Schrijfschool biedt verschillende schrijfcursussen aan en schrijfbegeleiding. Via een online leeromgeving leer je de theorie maar ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. De cursussen zijn gericht op specifieke genres. De lessen worden gecombineerd met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt van een professionele docent. Kijk voor meer informatie over de cursussen op: cursusaanbod