DE UITSLAG VAN SCHRIJFWEDSTRIJD EEN MAGISCHE ZOMER:

Shirley Gal won gisteren de schrijfwedstrijd Een magische zomer, georganiseerd door De Verhalenfabriek, de Online Schrijfschool en Schrijven online.  De jury koos unaniem voor haar verhaal Daten met een deadline:

“Daten met een deadline is een heerlijk zomers verhaal waarin gekozen is voor een originele insteek qua ‘traditionele man-vrouwrollen’. Een verhaal met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek, dat tevens mooi beschrijft hoe liefde kan opbloeien als je jezelf ervoor durft open te stellen.”

De tweede prijs ging naar Italië voor één van Simoné Steenkamp. Volgens de jury een verhaal dat je in één ruk wil uitlezen: “Romantiek, strijd en humor maken van Italië voor één een zomers feestje.”  

De derde prijs werd gewonnen door een schrijfduo die schrijven onder de naam Emma van Zweden. Hun verhaal Zon, Zee, Zakynthos zorgt ervoor dat je zin krijgt om op vakantie te gaan: “Heerlijk geschreven, met een overvloed aan zomerse vibes.”

Maar er was nog meer goed nieuws! Ook de andere zes deelnemers van de shortlist kregen een contract aangeboden. Gefeliciteerd Michon Voncken, Sonja Hubregtse, Yonina Pullens, Saskia Kokkeel, Lisa Lentze, Charlotte van Vliet!

De Verhalenfabriek heeft altijd plek voor meer verhalen, dus stuur je verhaal op naar info@deverhalenfabriek.com als het past in het genre feelgood of thriller. De uitgever bepaalt dan binnen korte tijd of je verhaal geschikt is voor publicatie.

schrijfwedstrijd

Komt er weer een nieuwe schrijfwedstrijd? Houd deze site in de gaten.

Ffeelgood novelle schrijven  Thriller novelle schrijven

NB: wist je dat de Online Schrijfschool je helpt om je plot krachtig te maken, je zinnen te laten dansen en het einde meer dan magisch te maken? Kijk snel bij de novelle-cursussen.

.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Schrijf een feelgoodnovelle tussen de 20.000 en 30.000 woorden en stuur deze in vóór 1 mei 2024. Het verhaal moet helemaal af zijn als je het instuurt en voorzien zijn van een flaptekst.
 • Je manuscript kun je als Word-document via de mail opsturen naar info@deverhalenfabriek.com t.a.v. Juul de Jongh. Vermeld hierbij in ieder geval jouw eigen naam en de titel van het verhaal. Naast het manuscript en de flaptekst ontvangen wij ook graag een korte auteursbiografie en eventueel een foto.
 • We zijn op zoek naar novelles in het genre feelgood met als thema: magische zomer. Verder is het helemaal naar eigen invulling! Hou daarbij in gedachten dat de doelgroep van het verhaal vrouwen moeten zijn (geen Young adult).
 • De Verhalenfabriek, Schrijven online en de Online Schrijfschool zullen alle ingezonden verhalen in mei gaan lezen, hieruit zal een shortlist komen met de vijf beste verhalen.
 • De shortlist wordt gelezen en beoordeeld door een vakkundige jury, die later bekendgemaakt wordt.
 • In juni zal de winnaar bekend worden gemaakt.
 • De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek. Het verhaal zal worden uitgegeven als e-book.

Duur van de wedstrijd

Start wedstrijd: 20 december 2023

Einde schrijfperiode: 1 mei 2024

Bekendmaking shortlist: mei 2024

Bekendmaking winnaar: juni 2024

Prijzen

Prijzen

1e prijs: uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek voor jouw feelgoodnovelle als e-book. En de online cursus ‘Levensechte personages‘ van de Online Schrijfschool

2e prijs: Boekenpakket

3e prijs: Boekenpakket

.

Jury

Ilse Karman (uitgever De Verhalenfabriek)

Sasja Winters – auteur

Denise Meijer – auteur

.

Krijg KORTING op beoordeling van je PLOT

Tot 1 mei 2024 biedt de Online Schrijfschool aan alle deelnemers van de schrijfwedstrijd een prachtige korting aan op de beoordeling van je samenvatting.

Normale prijs:  € 160 ; Maar… tot 1 mei € 125

.

Wat krijg je?

 • Je stuurt de samenvatting (~1000 woorden) van je novelle naar ons op
 • Wij beoordelen je samenvatting, waarbij we letten op: Is het geschikt voor een novelle? Hoe boeiend zijn de personages? Welke verhaallijnen zijn er? Is het geschikt voor het genre feelgood? En heb je de setting voldoende ruimte gegeven?
 • Je krijgt daarna een één-op-één afspraak van een uur (!)
 • We bespreken alle bovenstaande zaken, waarbij we ook letten op eventuele zwakke plekken
 • Er is tijd om vragen te stellen of te sparren hoe je plot nog verder opgetild of aangescherpt kan worden!

TIP: Neem op tijd contact op voor de beoordeling van je samenvatting en ontdek de zwakke plekken in je plot:
reserveer een plek voor de beoordeling.

NB: Hoe eerder je je plot scherp hebt, hoe sneller je kunt beginnen met het schrijfproces

NB: Een krachtig plot bied je heel veel houvast tijdens het schrijfproces

NB: Als ervaren (schrijvers en) schrijfdocenten weten we waar een jury op let. Doe daar je voordeel mee!

Wie weet krijg jij straks met je novelle over een magische zomer wel een uitgeefcontract?! 

Als laatste: om belangenverstrengeling te voorkomen, zal deze beoordeling niet door de docent uitgevoerd worden die in de jury zit, maar door een van de andere schrijfdocenten.

Reglement

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn voor deelname.
 • De novelle moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Het moet een compleet verhaal zijn, incomplete verhalen of verhalen die nog niet zijn afgeschreven worden niet geaccepteerd.
 • Het verhaal moet minimaal 20.000 woorden bevatten en maximaal 30.000, het gaat dus om een novelle.
 • De novelle moet door jou geschreven zijn.
 • Het verhaal mag niet eerder uitgegeven zijn (zowel bij een uitgever of in eigen beheer) of (digitaal) gepubliceerd zijn.
 • Je mag meerdere verhalen insturen.
 • Als je deelneemt aan de wedstrijd ga je akkoord met de Voorwaarden van de schrijfwedstrijd

Nog een TIP:

novelle schrijvenVolg het online schrijftraject Novelle schrijven en schrijf de beste versie van je verhaal.

.

Tijdens de cursus schrijf je aan je eigen novelle, met feedback op de schrijfopdrachten. De docenten zetten je vanaf het begin op het goede spoor en helpen je om er een echte fijne novelle van te maken.

Veel SCHRIJFPLEZIER

Over DE VERHALENFABRIEK

De Verhalenfabriek is het zusje van De Crime Compagnie en is een e-book only uitgeverij. De Verhalenfabriek geeft Tussendoortjes uit; spannende en feelgoodverhalen. De e-books zijn wat minder dik dan normaal, zodat je ze in een vrije (zondag)middag uit kunt lezen. We geven losstaande verhalen, maar ook series uit. Perfect om te bingereaden! Kijk voor meer informatie op:  www.deverhalenfabriek.com.