Schrijfactiviteiten van de Online Schrijfschool:

De Online Schrijfschool organiseert ook LIVE schrijfactiviteiten. Ook deze schrijftrainingen typeren zich door de combinatie van de techniek met de praktijk. Dus niet alleen lessen in schrijftechniek maar ook feedback op delen van je eigen verhaal.

Deze schrijfactiviteiten organiseren we in verschillende delen van het land, dus houd de agenda in de gaten.

agenda schrijfactiviteiten

Er zijn verschillende mogelijkheden om schrijven te leren of beter te worden bij het schrijven van je boek. Hieronder vind je de trainingen die je in groepsverband kunt volgen (live). Wil je liever online aan de slag, maar wel persoonlijke feedback ontvangen, kijk dan bij ons online cursusaanbod.

AGENDA:

ma 12- vr 16 juni 2023MIDWEEK SCHRIJVEN OP TEXEL
Unieke midweek met gegarandeerde uitgave van jouw kort verhaal in de inmiddels zeer serie Eilandverhalen 5 (deze midweek is immens populair). Van elk verkocht exemplaar gaat een euro naar een goed doel.

vr 30 juni – zo 2 juli 2023: SCHRIJFWEEKEND LIMBURG
Een schrijfweekend in Limburg met training én persoonlijke schrijfbegeleiding. In het weekend ga je aan de slag met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Een heel weekend schrijfinspiratie.

za 5 t/m vr 11 augustus 2023 – SCHRIJFVAKANTIE FRANKRIJK
Een schrijfvakantie in een sfeervol chateau met training én persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, waarbij de groep een meerwaarde is. Bovendien in de prachtige omgeving van het chateau.

za 23 t/m vr 29 september 2023 – SCHRIJFRETRAITE MONSCHAU
De schrijfretraite in Monschau in de Duitse Eifel is een schrijfweek voor schrijvers die geen training nodig hebben. Wel is er tijd voor persoonlijke begeleiding en het delen van de verhalen. Het pittoreske dorpje Monschau ligt op loopafstand van onze locatie.

za 21 t/m vr 27 oktober 2023 – SCHRIJFVAKANTIE NEDERLAND
Deze schrijfvakantie is lekker dichtbij, in Friesland, met een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen.

di 7 november 2023UITGEVERSDAG 
Vind een uitgever voor je boek via deze inspirerende dag waarin de verschillende soorten uitgeven en jouw contact met diverse uitgevers centraal staan.

Ik ben ongelooflijk trots dat we in 2023 weer een heel divers en inspirerend aanbod van schrijfvakanties en andere schrijfactiviteiten kunnen aanbieden. Heb je vragen over de schrijfweken, neem dan gerust contact op.

Midweek schrijven Texel

schrijven op Texel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 midweek

Datum: ma 12 t/m vr 16 juni 2023

Schrijf mee aan een bundel Eilandverhalen tijdens de midweek op Texel. Je verhaal wordt gegarandeerd gepubliceerd. Met schrijfworkshops, schrijfbegeleiding, overnachtingen en alle maaltijden. Je volgt de hele route van idee tot aan de presentatie van de bundel.

Schrijfweekend Limburg

schrijfweekend

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 weekend

Datum: vr 30 juni t/m zo 2 juli 2023

Een schrijfweekend waarin je aan de slag gaat met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Een heel weekend schrijfinspiratie.

Schrijfweekend: Maak een krachtige start

Schrijfvakantie Frankrijk

schrijfcursus frankrijk

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Datum: za 5 t/m vr 11 augustus 2023

Een schrijfvakantie in een Frans chateau met training én persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, waarbij de groep een meerwaarde is. Bovendien ligt het chateau in een prachtige omgeving.

Schrijfretraite Monschau

schrijfretraite buitenland

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Datum: za 23 t/m vr 29 september 2023

Een schrijfretraite is een schrijfweek voor schrijvers die geen training nodig hebben. Wel is er tijd voor persoonlijke begeleiding en het delen van de verhalen. Het pittoreske dorpje Monschau ligt op loopafstand van onze locatie.

Schrijfvakantie Friesland

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Datum: za 21 t/m vr 27 oktober 2023

Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien.

Uitgeversdag

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 7 november 2023

Een dag vol informatie over selfpublishing én traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een Bookpitch. En je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar worden we benaderd door nieuwe uitgevers die graag aanwezig zijn, zowel kleinere als ook gerenommeerde uitgevers. Tientallen auteurs ontvingen al via deze dag een uitgeefcontract.

Succesverhalen – Uitgekomen dromen

Gedebuteerde schrijvers:

Elk jaar verschijnen er boeken waar we een steentje aan hebben bijgedragen.

Het rijtje boeken van schrijvers die we hebben mogen begeleiden, wordt elk jaar langer. Het begint altijd met de droom van iemand om een boek te schrijven, een thriller, een roman, kinderboek of een levensverhaal/autobiografie. En elk boek dat verschenen is, staat voor een droom die uitkomt.

We zijn ongelooflijk trots dat we mogen ondersteunen bij het uitkomen van die droom.

GEPUBLICEERDE BOEKEN VAN ONZE AUTEURS

Wil je hulp bij de keuze?

Er is een heel rijtje met schrijfactiviteiten en online cursussen. Dus wil je advies welke cursus/schrijfactiviteit voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.


Reacties op mijn schrijftrainingen

Marian (Algarve schrijfvakantie sept ’15): Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Joke (Algarve sept ’15): Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.
En Jan, wat fantastisch dat jij dit allemaal mogelijk maakt door zo goed voor ons te zorgen!

Antoinette Kalkman over schrijfweekend maart 2014: “Met veel plezier kijk ik terug op het schrijfweekend in Elsendorp. De omgeving is vast prachtig, maar ik heb er weinig van meegekregen. Zo werd ik meegezogen in de schrijftraining van Marelle. Praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Ik heb personages verder beschreven en het conflict duidelijk gemaakt. Ook is de verhaallijn veel ronder geworden. Kortom; alle tips die Marelle heeft gegeven, hebben gezorgd voor een karrevracht aan inspiratie. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Irma de Waard: De behandelde stof heb ik als heel leerzaam, praktisch en doelgericht ervaren. De opdrachten vond ik ontzettend leuk om te doen en hebben absoluut ook veel inzicht gebracht. Deze kennis en (basis)technieken waren (zijn!) voor mij ook echt nodig. Ik ben weliswaar enthousiast, maar wel een beginner! Mijn inspiratie en creativiteit waren na afloop nog meer gestimuleerd dus zaterdagavond en zondag heb ik direct al een paar stukken herschreven.

Anne Vellinga: “En hier is een andere deelnemer: GA, het is de moeite waard. Alles verandert erdoor, je kijk op schrijven, boeken, uitgevers, eigen beheer, het hele proces. Neem mij. Ik lees nooit. Marelle heeft dit veranderd. Ik ben vanochtend begonnen in een boek en kon haast niet stoppen. Niet omdat het boek zo bijzonder is, het is mijn nieuwe blik! Bedankt Marelle!”