Schrijfactiviteiten van de Online Schrijfschool:

De Online Schrijfschool organiseert ook LIVE schrijfactiviteiten. Ook deze schrijftrainingen typeren zich door de combinatie van de techniek met de praktijk. Dus niet alleen lessen in schrijftechniek maar ook feedback op delen van je eigen verhaal.

Deze schrijfactiviteiten organiseren we in verschillende delen van het land, dus houd de agenda in de gaten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om schrijven te leren of beter te worden bij het schrijven van je boek. Hieronder vind je de trainingen die je in groepsverband kunt volgen (live). Wil je liever online aan de slag, maar wel persoonlijke feedback ontvangen, kijk dan bij ons online cursusaanbod.

agenda schrijfactiviteiten

AGENDA:

2-3 april 2022 : Schrijfweekend Het Gouden Verhaal. Het doel van dit schrijfweekend: hoe win je een schrijfwedstrijd.

13-17 juni 2022: Midweek schrijven in het Waddengebied
Unieke midweek met gegarandeerde uitgave van jouw kort verhaal in de inmiddels zeer bekende verhalenbundel Eilandverhalen 4 (deze midweek is immens populair). Van elk verkocht exemplaar gaat een euro naar een goed doel.

3 t/m 9 september 2022: Schrijfretraite Frankrijk
Een hele week tijd om zelf te schrijven in een chateau in Frankrijk, schrijfbegeleiding tijdens verhalen delen. Volledig verzorgd.

24 sept – 1 oktober 2022: Schrijfvakantie Italie
Een hele week vol schrijfinspiratie, workshops, individuele coaching en Italiaanse maaltijden op een rustgevende plek in Le Marche (Italië). Maak veel schrijfmeters met je boek!

14-21 oktober 2022: Schrijfvakantie Limburg
Een hele week vol schrijfinspiratie, workshops, individuele coaching en kostelijke maaltijden op een supertoffe plek in Ell (limburg). Maak veel schrijfmeters met je boek!

18-20 november 2022 schrijfweekend Brabant
Schrijfweekend in Helenaveen (Brabant) met zowel schrijfworkshops als individuele coaching bij je eigen verhaal

1 november 2022Uitgeversdag
Landelijk bekende dag. Je ontvangt niet alleen workshops over diverse soorten uitgeven, maar je schuift ook aan tafel bij diverse uitgevers om je boek te pitchen. Er hebben zich weer nieuwe uitgevers gemeld. Mis het niet! .

.

schrijven op Texel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 midweek
13 t/m 17 juni 2022

Schrijf mee aan een bundel Eilandverhalen tijdens de midweek op Texel. Je verhaal wordt gegarandeerd gepubliceerd. Met schrijfworkshops, schrijfbegeleiding, overnachtingen en alle maaltijden. Je volgt de hele route van idee tot aan de presentatie van de bundel.

schrijfweekend

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 weekend

Een schrijfweekend waarin je aan de slag gaat met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Een heel weekend schrijfinspiratie.

Er zijn verschillende schrijfweekenden qua datum, locatie en invulling

Schrijfweekend 2-3 april: Het Gouden verhaal
Schrijfweekend 18 t/m 20 november 2022: Maak een krachtige start

schrijfretraite frankrijk

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 1 week
3 t/m 9 september 2022

Een compleet verzorgde schrijfretraite in een sfeervol chateau in Frankrijk. Geen training, maar wel veel tijd om schrijfmeters te maken en verhalen te delen onder begeleiding. Op slechts 5 uur rijden van Utrecht.

Locatie: Frankrijk – Picardië

schrijfvakantie italie

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week
24 sept t/m 1 oktober 2022

Een compleet verzorgde schrijfvakantie in de rust van Le Marche in Italie, waarbij je diverse schrijftrainingen krijgt gecombineerd met persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je eigen verhaal.

Voor iedereen die een boek wil schrijven en dat het liefst doet tijdens een zonnige vakantie

Locatie: Le Marche, Italië

schrijfvakantie

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week
14 t/m 21 oktober 2022

Een compleet verzorgde schrijfvakantie in een prachtige omgeving in Limburg, waarbij je diverse schrijftrainingen krijgt gecombineerd met persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je eigen verhaal.

Tijdens deze schrijfvakantie in eigen land kom je gegarandeerd een grote stap verder met je boek.

Locatie: Ell, Limburg

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 1 november 2022

Een dag vol informatie over selfpublishing én traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een Bookpitch. En je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar worden we benaderd door nieuwe uitgevers die graag aanwezig zijn, zowel kleinere als ook gerenommeerde uitgevers. Tientallen auteurs ontvingen al via deze dag een uitgeefcontract.

Succesverhalen – Uitgekomen dromen

Gedebuteerde schrijvers:

Elk jaar verschijnen er boeken waar we een steentje aan hebben bijgedragen.

Het rijtje boeken van schrijvers die we hebben mogen begeleiden, wordt elk jaar langer. Het begint altijd met de droom van iemand om een boek te schrijven, een thriller, een roman, kinderboek of een levensverhaal/autobiografie. En elk boek dat verschenen is, staat voor een droom die uitkomt.

We zijn ongelooflijk trots dat we mogen ondersteunen bij het uitkomen van die droom.

GEPUBLICEERDE BOEKEN VAN ONZE AUTEURS

Wil je hulp bij de keuze?

Er is een heel rijtje met schrijfactiviteiten en online cursussen. Dus wil je advies welke cursus/schrijfactiviteit voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.


Reacties op mijn schrijftrainingen

Marian (Algarve schrijfvakantie sept ’15): Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Joke (Algarve sept ’15): Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.
En Jan, wat fantastisch dat jij dit allemaal mogelijk maakt door zo goed voor ons te zorgen!

Antoinette Kalkman over schrijfweekend maart 2014: “Met veel plezier kijk ik terug op het schrijfweekend in Elsendorp. De omgeving is vast prachtig, maar ik heb er weinig van meegekregen. Zo werd ik meegezogen in de schrijftraining van Marelle. Praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Ik heb personages verder beschreven en het conflict duidelijk gemaakt. Ook is de verhaallijn veel ronder geworden. Kortom; alle tips die Marelle heeft gegeven, hebben gezorgd voor een karrevracht aan inspiratie. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Irma de Waard: De behandelde stof heb ik als heel leerzaam, praktisch en doelgericht ervaren. De opdrachten vond ik ontzettend leuk om te doen en hebben absoluut ook veel inzicht gebracht. Deze kennis en (basis)technieken waren (zijn!) voor mij ook echt nodig. Ik ben weliswaar enthousiast, maar wel een beginner! Mijn inspiratie en creativiteit waren na afloop nog meer gestimuleerd dus zaterdagavond en zondag heb ik direct al een paar stukken herschreven.

Anne Vellinga: “En hier is een andere deelnemer: GA, het is de moeite waard. Alles verandert erdoor, je kijk op schrijven, boeken, uitgevers, eigen beheer, het hele proces. Neem mij. Ik lees nooit. Marelle heeft dit veranderd. Ik ben vanochtend begonnen in een boek en kon haast niet stoppen. Niet omdat het boek zo bijzonder is, het is mijn nieuwe blik! Bedankt Marelle!”