Schrijfactiviteiten van de Online Schrijfschool:

De Online Schrijfschool organiseert ook LIVE schrijfactiviteiten. Ook deze schrijftrainingen typeren zich door de combinatie van de techniek met de praktijk. Dus niet alleen lessen in schrijftechniek maar ook feedback op delen van je eigen verhaal.

Deze schrijfactiviteiten organiseren we in verschillende delen van het land, dus houd de agenda in de gaten.

agenda schrijfactiviteiten

Er zijn verschillende mogelijkheden om schrijven te leren of beter te worden bij het schrijven van je boek. Hieronder vind je de trainingen die je in groepsverband kunt volgen (live). Wil je liever online aan de slag, maar wel persoonlijke feedback ontvangen, kijk dan bij ons online cursusaanbod.

AGENDA:

vr 19 t/m vr 26 juli 2024 – SCHRIJFVAKANTIE DUITSE EIFEL
Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien.
VOL

ma 2 t/m vr 6 september 2024: SCHRIJFVAKANIE TEXEL
Vijf dagen schrijfvakantie op Texel met training én persoonlijke schrijfbegeleiding. Tijdens deze schrijfvakantie ga je aan de slag met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Vijf dagen schrijfinspiratie.
SCHRIJFVAKANTIE TEXEL

*******

ma 11- vr 15 november 2024MIDWEEK SCHRIJVEN OP TEXEL
Tijdens de midweek leer je hoe je een kort verhaal schrijft. Het is een unieke midweek met gegarandeerde uitgave van jouw kort verhaal in de inmiddels zeer bekende serie Eilandverhalen (deze midweek is immens populair). Van elk verkocht exemplaar gaat een euro naar een goed doel.
VOL

*******

19 november 2024 – UITGEVERSDAG  
Vind een uitgever voor je boek via deze inspirerende dag waarin de verschillende soorten uitgeven en jouw contact met diverse uitgevers centraal staan. Deze inspirerende dag heeft een slagingspercentage van ~30% Ben jij de volgende die een uitgeefcontract ondertekent?

Heb je vragen over de schrijfweekenden of – weken, neem dan gerust contact op.

Schrijfvakantie Duitse Eifel

schrijfvakantie Duitse Eifel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Wanneer: vr 19 t/m vr 26 juli 2024

Waar: aan de Obersee (Duitse Eifel)

Een compleet verzorgde schrijfvakantie op slechts 18 km van het pittoreske dorpje Monschau. Met diverse schrijftrainingen, persoonlijke schrijfbegeleiding én tijd om schrijfmeters te maken en verhalen te delen onder begeleiding. Lekker dichtbij en toch helemaal weg.

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– lekker op 2 à 3 uur rijden van Nederland
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Tijdens de schrijfvakanties maak je grote stappen, je leert de schrijftechniek, maar je hebt ook voldoende tijd om zelf te schrijven of te sparren met de andere schrijvers. En…. je wordt verwend met kostelijke maaltijden.

Begeleiding: Marelle Boersma en Jan Kostelijk

VOLGEBOEKT

Schrijfvakantie Texel

schrijfvakantie Texel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 5 dagen, 4 nachten

Wanneer: ma 2 t/m 6 september 2024

Waar: Texel

Een compleet verzorgde schrijfvakantie op het mooie eiland Texel. Met diverse schrijftrainingen, persoonlijke schrijfbegeleiding én tijd om schrijfmeters te maken en verhalen te delen onder begeleiding. Lekker dichtbij en toch helemaal weg.

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– luxe locatie in het Waddengebied
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Tijdens de schrijfvakanties maak je grote stappen, je leert de schrijftechniek, en als je wilt denk ik met je mee. Je hebt ook voldoende tijd om zelf te schrijven of te sparren met de andere schrijvers. En…. je wordt verwend met kostelijke maaltijden.

Begeleiding: Marelle Boersma en Jan Kostelijk

Midweek schrijven Texel

schrijven op Texel

Dit is een UNIEKE schrijfvakantie waarbij we ieder een kort verhaal schrijven voor de bundel Eilandverhalen.

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 midweek

Datum: ma 11 t/m vr 15 november 2024

Schrijf mee aan een bundel Eilandverhalen tijdens de midweek op Texel. Je verhaal wordt gegarandeerd gepubliceerd. Met schrijfworkshops, schrijfbegeleiding, overnachtingen en alle maaltijden. Je volgt de hele route van idee tot aan de presentatie van de bundel.

Unieke schrijfweek, want jouw verhaal wordt opgenomen in een verhalenbundel die uitgegeven wordt via uitgeverij De Droomvallei. Van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar een goed doel!

VOLGEBOEKT

Uitgeversdag

uitgeversdag

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 16 november 2024

Een dag vol informatie over selfpublishing én traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een Bookpitch. En je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar worden we benaderd door nieuwe uitgevers die graag aanwezig zijn, zowel kleinere als ook gerenommeerde uitgevers. Tientallen auteurs ontvingen al via deze dag een uitgeefcontract.

In 2023 was het slagingspercentage maar liefst 30%. Ben jij de volgende?

Succesverhalen – Uitgekomen dromen

Gedebuteerde schrijvers:

Elk jaar verschijnen er boeken waar we een steentje aan hebben bijgedragen.

Het rijtje boeken van schrijvers die we hebben mogen begeleiden, wordt elk jaar langer. Het begint altijd met de droom van iemand om een boek te schrijven, een thriller, een roman, kinderboek of een levensverhaal/autobiografie. En elk boek dat verschenen is, staat voor een droom die uitkomt.

We zijn ongelooflijk trots dat we mogen ondersteunen bij het uitkomen van die droom.

GEPUBLICEERDE BOEKEN VAN ONZE AUTEURS

Wil je hulp bij de keuze?

Er is een heel rijtje met schrijfactiviteiten en online cursussen. Dus wil je advies welke cursus/schrijfactiviteit voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.


Reacties op mijn schrijftrainingen

Marian (Algarve schrijfvakantie sept ’15): Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Joke (Algarve sept ’15): Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.
En Jan, wat fantastisch dat jij dit allemaal mogelijk maakt door zo goed voor ons te zorgen!

Antoinette Kalkman over schrijfweekend maart 2014: “Met veel plezier kijk ik terug op het schrijfweekend in Elsendorp. De omgeving is vast prachtig, maar ik heb er weinig van meegekregen. Zo werd ik meegezogen in de schrijftraining van Marelle. Praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Ik heb personages verder beschreven en het conflict duidelijk gemaakt. Ook is de verhaallijn veel ronder geworden. Kortom; alle tips die Marelle heeft gegeven, hebben gezorgd voor een karrevracht aan inspiratie. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Irma de Waard: De behandelde stof heb ik als heel leerzaam, praktisch en doelgericht ervaren. De opdrachten vond ik ontzettend leuk om te doen en hebben absoluut ook veel inzicht gebracht. Deze kennis en (basis)technieken waren (zijn!) voor mij ook echt nodig. Ik ben weliswaar enthousiast, maar wel een beginner! Mijn inspiratie en creativiteit waren na afloop nog meer gestimuleerd dus zaterdagavond en zondag heb ik direct al een paar stukken herschreven.

Anne Vellinga: “En hier is een andere deelnemer: GA, het is de moeite waard. Alles verandert erdoor, je kijk op schrijven, boeken, uitgevers, eigen beheer, het hele proces. Neem mij. Ik lees nooit. Marelle heeft dit veranderd. Ik ben vanochtend begonnen in een boek en kon haast niet stoppen. Niet omdat het boek zo bijzonder is, het is mijn nieuwe blik! Bedankt Marelle!”