Schrijf springplank – Introductiecursus

De online cursus ‘Schrijf springplank’ is als het ware een springplank om te gaan schrijven. Deze introductiecursus neemt je mee van je boekidee tot aan publicatie van je boek. Je maakt kennis met diverse schrijftechnieken die je gaan helpen om een boek te schrijven of juist om je schrijfplezier weer terug te vinden. Je leert over het fundament van een verhaal, maar ook over verschillende technieken om je verhaal verder in te vullen en hoe je de beste versie van je verhaal kan aanleveren voor een schrijfwedstrijd. We sluiten bovendien af met een erg interessante les: ‘Hoe vind je een uitgever?’

Extra leuk en bijzonder aan deze cursus is dat je kennismaakt met alle schrijfdocenten van de Online Schrijfschool, de verschillende genres en onze werkwijze. Zo zie je direct wat wij zo ongelooflijk leuk vinden aan ons vak, wat ons drijft en hoe we je kunnen helpen om je boek te schrijven. Iedere schrijfdocent heeft haar eigen specialisme en haar eigen passies. Wat ons verbindt is de liefde voor verhalen en passie om onze kennis te delen, zodat er elk jaar weer prachtige boeken verschijnen.

Herken je dit?

Is het voor jou ook herkenbaar:
– dat je een interessant verhaalidee hebt, maar niet weet hoe je moet beginnen?
– dat je je afvraagt hoe je de juiste sfeer in je verhaal krijgt?
– dat je wel wilt beginnen, maar niet direct zo’n dure cursus wilt kopen?
– dat je het liefst handvatten krijgt voor het genre dat je schrijft?
– dat een seksscène misschien wel het lastigste is om te schrijven?
– dat je mee wilt doen met een schrijfwedstrijd, maar je afvraagt: heeft dat wel zin?
– dat je je afvraagt hoe je straks een uitgever vindt?

Allereerst: deze vragen leven bij heel veel schrijvers. Daarom leek het ons goed om je een krachtige introductie te geven in verhalenland. Na het volgen van deze cursus weet je wat de basistechnieken zijn en bovendien of je schrijven leuk genoeg vindt om daarna door te pakken met een van onze cursussen gericht op je eigen genre.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Hoe zien de lessen eruit?

Deze introductiecursus geeft je naast een introductie in verschillende schrijftechnieken ook een kennismaking met de werkwijze van de Online Schrijfschool.

Fundament van een verhaal
Zet de eerste schreden in verhalenland; hoe begin je?
Wie draagt je verhaal: bedenk een interessant personage.
Waar speelt je verhaal: hoe zorg je ervoor dat de lezer je verhaal als een film voor zich ziet?

Meer schrijftechnieken
Je krijgt goede tips om o.a. een prikkelende seksscène te schrijven.

Schrijfwedstrijd winnen
Tips om een schrijfwedstrijd te winnen.

De stap naar de uitgever
Hoe vind je een uitgever? Of ga je misschien liever je eigen boek uitgeven?

Introductie docenten
Elke docent laat zien wat haar unieke kracht is.

Schrijfoefeningen
Je krijgt na elke les een inspiratieoefening. Hierin ga je oefenen met de techniek die je net geleerd hebt. In totaal krijg je naast de 6 lessen, ook 6 inspiratieoefeningen. Deze kun je zelfstandig doen, feedback is niet nodig.

Alle lessen met de gerichte oefeningen geven je een mooie introductie om je verhaal te gaan schrijven. Hierdoor worden je vragen beantwoord en krijg je nog meer zin om door te pakken.
Door de gekozen opzet van deze introductiecursus kun je direct beginnen én doorschrijven aan je eigen verhaal.

En heb je het idee dat je er klaar voor bent om meer technieken te leren? Dan kijk je bij het CURSUSAANBOD welke cursus jou het meest aanspreekt. Er zijn cursussen in veel verschillende genres.

Tijdsduur en kosten

Deze introductiecursus is expres laag geprijsd, zodat het voor iedereen mogelijk is om met de schrijftechniek en de hulp die wij daarbij kunnen geven, kennis te maken. Toch biedt de cursus een grote waarde aan technieken, zodat je een mooie start kunt maken met schrijven.

Tijdsduur: 2 à 4 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: beginner

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 29 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: alle docenten

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

NB: deze cursus blijft gedurende minimaal een jaar openstaan.

Meer cursussen

Bij de Online Schrijfschool hebben we een groeiend AANBOD VAN CURSUSSEN, waarbij je (meestal) feedback op de schrijfopdrachten krijgt, zoals bijvoorbeeld:

  • Thriller schrijven
  • Levensverhaal schrijven
  • Roman schrijven
  • Feelgoodroman schrijven
  • Kinderverhaal schrijven
  • Korte verhalen schrijven

En de algemene beginnerscursus: Start met schrijven

We hebben gekozen voor genre specifieke cursussen omdat elk genre zijn eigen aanpak heeft. Bij een thriller richt de cursus zich meer op de structuur en spanning, terwijl bij levensverhalen vooral de keuze voor onderwerp, kadering en gebruik van flashbacks aandacht krijgen. En de feelgoodcursus richt zich naast plotopbouw en personages ook op humor en het schrijven van seksscènes.

Schrijftrajecten met stok achter de deur

Wist je dat je ook een schrijftrajecten met meer schrijfbegeleiding kunt volgen? Het jaartraject van idee tot publicatie is erg populair, en het novelle schrijftraject is kort en krachtig (en dus wat voordeliger).

 Vraag gerust een adviesgesprek of meer informatie aan. Dan hoor je ook wanneer er ruimte is om te starten.

Registratie schrijfonderwijs

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat al haar schrijfcursussen aan de hoogste eisen voldoen voor kort beroepsonderwijs. Alle docenten werkzaam bij de Online Schrijfschool zijn CRKBO-geregistreerd.